Θεατρικό σεμινάριο για εφήβους στη Νάξο

Newsroom
04/11/2019 23:55
 
 
 

 

Ένα εβδομαδιαίο θεατρικό σεμινάριο που απευθύνεται σε εφήβους, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβρη και έχει ήδη πραγματοποιηθεί στην Αμοργό, τα Κουφονήσια, την Σχοινούσα και την Δονούσα με επόμενο σταθμό την Νάξο.

Οι συναντήσεις που βασίζονται στο θεατρικό αυτοσχεδιασμό και τα ομαδικά παιχνίδια, δίνουν χώρο στην συνεργασία, την εμπιστοσύνη και εμπνέουν τα παιδιά να εκφραστούν πάνω στην έννοια του συνόλου, της ομάδας, της μονάδας και του αποκλεισμού.

Η συσπείρωση των παιδιών και η δημιουργία ενός κοινού στόχου σε μια εποχή που τα ερεθίσματα στην πλειονότητά τους είναι ψηφιακά, μας έχει οδηγήσει σε όμορφες ανακαλύψεις.

All-focus

Τα ερωτήματα συγκεκριμένα: πώς μπορεί να συνυπάρξει ένα πλήθος; Τι είναι αυτό που το κάνει σύνολο; Ποιοι είναι οι ενωτικοί δεσμοί που το συγκροτούν και τι μπορεί να το διασπάσει; Η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου πάντοτε ισχυρή όπως και η ανάγκη για διάκριση. Τι μας κάνει μάζα, τι δημιουργεί κατηγοριοποιήσεις και ετικέτες;

Μιλώντας για το σύνολο και τον αποκλεισμό παίρνουμε σαν καθρέφτη την γεωγραφική δομή των Κυκλάδων, όπου είναι ένα σύμπλεγμα, σύνολο νησιών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που ταυτόχρονα το κάθε ένα έχει τις ιδιαιτερότητες του, με έντονες εναλλαγές ανάλογα με την εποχή. Ένα μεγάλο πλήθος κόσμου διαπερνά αυτούς τους τόπους και έπειτα ακολουθεί η απομόνωση και οι ελλείψεις.

Πώς καταγράφονται όλα αυτά στις ορμητικές ανάγκες των εφήβων;

Μέσα από το θέατρο και το ομαδικό παιχνίδι, δημιουργούμε έναν κώδικα για να μπορέσουμε να δομήσουμε μια ομάδα όπου μέσω του χορού και του σωματικού θεάτρου στοχεύουμε μέσα σε μια εβδομάδα, τα παιδιά να έχουν ανακαλύψει τόσο κομμάτια του εαυτού τους όσο και κομμάτια των υπόλοιπων συμμετεχόντων μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Νάξος

Κτίριο Σχολής Ουρσουλινών

12 με 17 Νοέμβρη 2019

Ώρα 17:30 με 19:30

Συντονισμός – Διδασκαλία: [nomades artcore]

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής: nomadesartcore.blogspot.gr / 6946363045

Το σεμινάριο είναι δωρεάν με την αιγίδα και την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την υποστήριξη του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, του Δήμου Αμοργού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίου “Κέρος”, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δονούσας “Ποσειδών”, του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και της BLUE STAR FERRIES.

«Ένα άτομο, είναι η μοναξιά. Δύο, είναι ένας και το είδωλό του. Τρείς, είναι μια ενότητα. Τέσσερις ένας στατικός όγκος. Πέντε, ένα σύνολο που αρχίζει να κινείται. Έξι, δύο ενότητες. Από εφτά και πάνω σχηματίζεται ένα πλήθος» J.Lecoq

(Visited 198 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*