10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού – Νικητές 2019

Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού
Newsroom
07/11/2019 02:46
 
 
 

 

Η σειρά «Insider’s Guide to Riga» του Οργανισμού Τουρισμού της Ρήγα είναι ο μεγάλος νικητής του Grand Prix στην 10η έκδοση του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην Αμοργό, η σειρά τουριστικών βίντεο με τίτλο «Insider’s Guide to Riga” σε παραγωγή της DDB Latvia για τον οργανισμό Tourism Riga, απέσπασε το βραβείο Grand Prix καθως και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία προβολής πόλης».

Βραβεία σε 16 χώρες

Η διεθνής κριτική επιτροπή επίσης αποφάσισε να απονείμει βραβεία σε ταινίες από 16 χώρες σε δύο διαγωνιστικές κατηγορίες, Ντοκιμαντέρ και Τουριστικές ταινίες & βίντεο. Η χώρα με τις περισσότερες βραβεύσεις ήταν η Πορτογαλία με 5 συνολικά νικητές. Ακολούθησαν η Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα με τρία βραβεία, η Αυστρία και η Γερμανία με δυο. Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Ινδία, Λευκορωσία, Σερβία, Σλοβενία, Νότιος Αφρική, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κέρδισαν από ένα βραβείο.

Το 10ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού έλαβε περισσότερες από 140 συμμετοχές από 30 χώρες, γεγονός που αναδεικνύει την ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή χαρακτήρα του.

Μεταξύ της 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου, 75 επισκέπτες από 17 χώρες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά του Αμοργιανού τοπίου, τις γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική παράδοση, καθώς και την ευγένεια και την απαράμιλλη φιλοξενία των Αμοργιανών.

Ενδιαφέρουσες ομιλίες

Παράλληλα με τις προβολές του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλητές όπως ο Λευκορώσος Βαϊρις Στραζτνς, Διευθυντής Δημιουργικού της εταιρείας DDV Latvia σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Η χρήση του Δημιουργικού βίντεο στην προβολή προορισμών χαμηλής αναγνωρισιμότητας».

Ο Ισπανός Σάντι Βαλντεπέρεζ, ειδικός σε θέματα τουριστικού μάρκετιγκ και διοργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ «Terres Travel Festival» , μίλησε για την σπουδαιότητα του « Τουριστικού Μάρκετινγκ και νέα μέσα επικοινωνίας, Ποίηση & Σέρφινγκ».

Τον Ολλανδό λέκτορα της Σχολής Δημοσιογραφίας UCSS και δημιουργό, το 2010, του εκπαιδευτικού ντοκυμαντέρ μυθοπλασίας « Campus Doc»σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY), σε μια απολαυστική παρουσίαση με θέμα «Εικονικό εναντίον Πραγματικού» Τέλος είχαμε την χαρά να να ακούσουμε τον Αρίσταρχο Παπαδανιήλ, Παραγωγό και Σκηνοθέτη ταινιών κινουμένων σχεδίων, να μας παρουσιάζει το θέμα «Ένα γράμμα – Μια ιστορία: τουρισμός και κουλτούρα μέσω των κινουμένων σχεδίων».

Η λίστα των νικητών του Φεστιβάλ ταινιών τουρισμού Αμοργού 2019: ΕΔΩ

Σχετικά με το Φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μια ετήσια τετραήμερη εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θολαρίων – Αιγιάλης, Αμοργού.

Ξεκίνησε το 2010 κατά την διάρκεια του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ και ο κύριος σκοπός του είναι να δημιουργηθεί μια διεθνής πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των οπτικοακουστικών μέσων και να ανταμείψει τις καλύτερες τουριστικές ταινίες και ταξιδιωτικά βίντεο στον κόσμο.

Από το 2017, το Φεστιβάλ Αμοργού είναι επίσημο μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών – CIFFT, με έδρα την Βιέννη.

(Visited 92 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.