Μα… «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες;»

Newsroom
09/12/2019 11:16
 
 
 

Μετά την επιτυχία που γνώρισε πέρυσι σε Καμίνια και Γαλησσά, η εορταστική κωμωδία «Πού πήγαν οι κουραμπιέδες;» του Αντώνη Μπούμπα επανέρχεται και παρουσιάζεται φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για να γλυκάνει μικρούς και μεγάλους θεατές.

Δύο «άσπονδες» φίλες, η ψηλομύτα Βικτώρια και η μπριόζα Ηλέκτρα ακονίζουν για μία ακόμη φορά τα «μαχαίρια» τους με αφορμή τον διαγωνισμό κουραμπιέδων που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των παιδιών τους. Ο υπέρμετρος ζήλος τους για τη νίκη συνοδεύεται από τις συχνές παρατηρήσεις του γκρινιάρη γείτονα από τον 1ο όροφο κ. Αριστείδη και τα ανεβασμένα τριγλυκερίδια του Λευτέρη, συζύγου της Ηλέκτρας, που δίνουν σουρεαλιστικές διαστάσεις στην αιώνια αντιζηλία των δύο γυναικών.

Τι συμβαίνει όταν οι κουραμπιέδες της Ηλέκτρας εξαφανίζονται λίγο πριν την ώρα της κρίσης; Τι ρόλο παίζουν τα σώματα ασφαλείας μέσα σε αυτή την παράνοια και κατά πόσο η ανταγωνιστική σχέση Ηλέκτρας και Βικτώριας επηρεάζει τη σχέση των παιδιών τους, Ελεάννας και Ναταλίας, που βλέπουν πως ο κόσμος χάνεται και οι μαμάδες τους τσακώνονται…;

Ένα σύγχρονο έργο για όλη την οικογένεια, που ακροβατεί ανάμεσα στη φάρσα και την κωμωδία καταστάσεων, περιγράφοντας ιστορίες καθημερινής τρέλας, που είτε έχουμε ζήσει κι εμείς οι ίδιοι, είτε έχουμε συναντήσει μπροστά μας. Οι χαρακτήρες, ήρωες της διπλανής πόρτας, βιώνουν με τον δικό τους τρόπο τις ημέρες των εορτών σε μια εποχή όπου η ανταγωνιστικότητα, η υστερία, η μοναξιά και η ανάγκη για συντροφικότητα έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.

Info
«Πού πήγαν οι κουραμπιέδες;»
Πού: Θέατρο Απόλλων
Πότε: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 19:00.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιγάλας
Τιμή εισιτηρίου: 5€ για ενήλικες και 3€ για παιδιά
* Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Χριστούγεννα Μαζί»

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*