Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου “Νάξος και Βουρλά”

βιβλίο Νάξος και Βουρλά
Newsroom
04/02/2020 14:16
 
 
 

 

Το βιβλίο του Γιώργου Χουζούρη “Νάξος και Βουρλά” θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 11.30 το πρωί, στα γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου (Χριστοκοπίδου 9 – Αθήνα, Ψυρρή).

Δυο λόγια για το βιβλίο

Από τα μέσα του 18ου μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα πολλοί Νάξιοι μεταναστεύουν στα Μικρασιάτικα παράλια. Τα Βούρλα ήταν ο κατ’ εξοχήν τόπος προορισμού των. Πολλοί εγκαταστάθηκαν μόνιμα στα Βουρλά ενώ άλλοι μετακινούνταν εποχικά μεταξύ των δύο τόπων. Αυτή η επικοινωνία Νάξου-Βουρλών είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία αδελφικών σχέσεων και την απόκτηση κοινών βιοτικών και πολιτισμικών στοιχείων.
Η παρούσα εργασία σκοπό είχε να αναδείξει αυτές τις σχέσεις και να συλλέξει τα στοιχεία αυτά των δύο τόπων, ώστε, καταγράφοντάς τα, να μείνουν ανεξίτηλα στο χρόνο.

“Το βιβλίο αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τους στενούς δεσμούς μεταξύ της Νάξου και των Βουρλών και πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι” σημειώνουν οι δυο Σύλλογοι.

(Visited 443 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.