Στρατηγική συνεργασία του Animasyros13 με το τμήμα MIFA του γαλλικού Φεστιβάλ του Ανεσί

Newsroom
23/05/2020 1:54
  •  
  •  
  •  

 

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του Covid-19, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται ψηφιακά, για να κάνει πραγματικότητα την 13η εκδοχή του, από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Όλη η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς έτσι ώστε όλοι οι φίλοι του φεστιβάλ να χαρούν με ασφάλεια τη μεγάλη γιορτή της τέχνης της εμψύχωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η Αγορά φέτος, στην 6η διοργάνωσή της και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εγκαινιάζει μία νέα στρατηγική συνεργασία με την MIFA – Animation du Monde, αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανεσί στη Γαλλία.

Το τμήμα MIFA – Animation du Mondeαποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός στο χώρο του Animation και «μεταφέρεται» σε μία ακόμα χώρα, επιλέγοντας το Animasyros και την Αγορά του, ένα σημαντικό και οργανικό κομμάτι του Φεστιβάλ που κάθε χρόνο διευρύνεται και εξελίσσεται.

4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας

Συγκεκριμένα, η Αγορά οργανώνει σε συνεργασία με την MIFA – Animation du Monde, ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (pitch coaching workshop) όπου οι συμμετέχοντες των επιλεγμένων projects στα pitch θα ετοιμαστούν αποτελεσματικά για να παρουσιάσουν το υπό ανάπτυξη έργο τους στο κοινό, καθώς και σε μια διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του animation στο Pitching Forum στη Σύρο.
Ο νικητής του Pitching Forum Agora Animasyros θα είναι επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ Ανεσί 2021 και θα παρουσιάσει το project του στο Mifapitches (σε κοινό με πάνω από 200 επαγγελματίες του είδους), ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop.

Το Animation du Monde εργαστήριο, θα διευθύνει η Géraldine Baché (Head of Projects, Mifa) και η Παραγωγός Corinne Destombes του Γαλλικού στούντιο ανιμεισον Folimage.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 – 26 Σεπτεμβρίου στη Σύρο στη διάρκεια του Φεστιβάλ: Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Pitching Forum και στις 27 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του καλύτερου pitch στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ
H παραπάνω συνεργασία καθώς και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργανώνει η Αγορά (round tables, masterclasses, meetings, animation workshops) δίνουν τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης ή απλά αγαπά αυτή την τέχνη, να διευρύνει το δίκτυο του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με decision makers, να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα και να δει τα hits of tomorrow.

Το κάλεσμα για συμμετοχές στο Animasyros+Agora 13 Pitching Forum & Mifa-Animation du monde Workshop

Τελική ημερομηνία υποβολής: 30 Ιουνίου 2020.

Χρήσιμες συμβουλές για υποβολή στην Αγορά:

– Να υπάρχει μια σύντομη περιγραφή (Logline, Concept) και απαραίτητα ένα Treatment
– Trailer επιθυμητό
– Σε περίπτωση απουσίας trailer τότε stills, σκίτσα, moodboard είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση του project.

#animasyros13

(Visited 47 times, 1 visits today)