Συγχαρητήρια Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη στην πεζογράφο Μάρω Δούκα

Newsroom
08/07/2020 16:20
 
 
 

 

Τα συγχαρητήρια τους και τη μεγάλη τους χαρά προς τη μεγάλη πεζογράφο Μάρω Δούκα εξέφρασαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη του Σ.Φ.Ν. για την απονομή του Μεγάλου Βραβείου Γραμμάτων 2019 από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων του ΥΠ.ΠΟ. για τη συνολική προσφορά της στα γράμματα.

Η Μάρω Δούκα είχε επισκεφθεί το Φιλώτι τον Φεβρουάριο του 2010, προσκεκλημένη της Λέσχης Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη, αφού προηγουμένως μέλη της είχαν διαβάσει και επεξεργασθεί το μυθιστόρημα της «Η Αρχαία Σκουριά».

Η συγγραφέας Μάρω Δούκα (φιλόλογος και αρχαιολόγος του ΕΚΠΑ η ίδια) έχει γράψει περισσότερα από 22 μυθιστορήματα, πεζογραφήματα, μελέτες και λογοτεχνικά κείμενα σε συλλογικά έργα, γι’ αυτό και δεν εξέπληξε κανέναν η απονομή του Μεγάλου Βραβείου Γραμμάτων στο πρόσωπο και το έργο της.

Υπενθυμίζεται ότι στα 15 χρόνια λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη έχουν προσκληθεί σπουδαίοι και βραβευμένοι συγγραφείς, όπως η Ιωάννα Καρυστιάνη, η Άλκη Ζέη, ο Πέτρος Μάρκαρης, ο Κώστας Βρεττάκος, ο Αντώνης Φωστιέρης, ο Τίτος Πατρίκιος κ.α., έχοντας αποκτήσει πλην άλλων και σχέσεις φιλίας με τη Νάξο και τους φίλους του βιβλίου της Νάξου.

Η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη, η οποία τα τελευταία χρόνια ενεργοποίησε περισσότερο την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου σε συνεργασία με την σημαντική δουλειά διδασκόντων και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, έχοντας ήδη εκδώσει 4 βιβλία των παιδιών, συνεχίζει – παρά την πανδημία – την λειτουργία της ολόκληρο το έτος ως δανειστική Βιβλιοθήκη και ως χώρος συναθροίσεων με στόχο πάντα το βιβλίο και τους Έλληνες συγγραφείς.
Η Βιβλιοθήκη ήδη επεξεργάζεται το χειμερινό πρόγραμμα της για το έτος 2020-2021, το οποίο και θα ανακοινώσει αμέσως μετά το καλοκαίρι.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*