Σύρος: Ανοίγει ξανά τις πόρτες της για τα παιδιά η Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης

Newsroom
26/10/2020 4:07
 
 
 

Την έναρξη εγγραφών για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα 2021 της Έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης.

Επειδή «Γνωρίζω σημαίνει εκτιμώ», η Έκθεση της Σύρου (με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα πρότυπα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης της Αθήνας και τους μικρούς ξεναγούς με τη μεγάλη φήμη), θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της για παιδιά ηλικίας από 7 έως και 12 ετών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021.

Αυτή η «κυψέλη» πολιτισμού θα λειτουργήσει, για άλλη μια φορά, με παιδαγωγούς, υπό την καθοδήγηση της αρχαιολόγου κ. Μαρίας Ρώτα.

Μέσα από διάφορες δράσεις εκπαίδευσης και διασκέδασης δίνεται η δυνατότητα διαμόρφωσης της πολιτιστικής συνείδησης και του χαρακτήρα των μικρών παιδιών, ενεργοποιώντας διαύλους επικοινωνίας του σήμερα με το παρελθόν, καλλιεργώντας παράλληλα την αγάπη για τον τόπο τους και την αδιάσπαστη ιστορική μας συνέχεια.

Στον ανανεωμένο χώρο της έκθεσης, ξετυλίγεται η εικόνα μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας πολλών ετών και ένας θεσμός με τίτλο «ΜΙΚΡΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ» που έχει αποσπάσει θαυμασμό και πλήθος συγχαρητηρίων Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων, όπως και το έντονο ενδιαφέρον του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται:
ΧΩΡΟΣ: Στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης.

ΗΜΕΡΑ/ΧΡΟΝΟΣ: Κάθε Σάββατο (60’ λεπτά).

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 4 μήνες.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: (10:00 -11:00) (11:30-12:30) (13:00-14:00) (14:30-15:30).

ΤΜΗΜΑΤΑ: 8 παιδιών. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα υπάρξει σχετική προσαρμογή.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. καθώς και την κείμενη νομοθεσία λόγω της πανδημίας covid-19.

Λόγω των ευμετάβλητων συνθηκών που επικρατούν και προκειμένου να υπάρχουν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή οργάνωση και σχεδιασμό της λειτουργίας των τμημάτων, οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 με καταληκτική ημερομηνία την 4 Δεκεμβρίου 2020 με ηλεκτρονική αίτηση στο link: shorturl.at/cqLV5.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αχιλλέας Δημητρόπουλος.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22810-84762.

(Visited 53 times, 1 visits today)