Τα νέα «ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» και η Επανάσταση του 1821

Newsroom
29/03/2021 13:39
 
 
 

 

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος αρ. 37 του τριμηνιαίου ναξιακού περιοδικού ΝΑΞΙΑΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, με τη συνήθη πλούσια και πρωτότυπη επιστημονική και λογοτεχνική ύλη του.

Στο περιοδικό συγκατοικεί, όπως πάντα, με ιδιαίτερη αρμονία η σύγχρονη επιστημονική και λογοτεχνική μας δημιουργία. Επιδιώκει, έτσι, να αξιοποιήσει γόνιμα το δραστήριο, αλλά και το αδρανές ναξιακό διανοητικό και πολιτισμικό κεφάλαιό μας, αλλά και τους πνευματικούς παραγωγούς της ευρύτερης επιστημονικής, ερευνητικής και λογοτεχνικής κοινότητας που ασχολούνται με το νησί μας.

Στο νέο τεύχος προδημοσιεύεται ένα μέρος από το ενδιαφέρον υπό έκδοσιν βιβλίο του καθηγητή Ι. Κ. Προμπονά, κατ’ εξοχήν ειδικού και έμπειρου μελετητή των ομηρικών κειμένων, σε σχέση με τη διαχρονική τους ζωή, με θέμα «Ο Όμηρος και ο ναξιακός βίος και λόγος».

Επίσης, το τεύχος περιέχει κείμενα των Ιωάννη Στ. Βερώνη, Νίκου Δ. Δέτση και Βασίλη Φραγκουλόπουλου για την Ελληνική Επανάσταση και τη Νάξο. Σχετικό είναι και το θέμα του Ναξ-Αρχείου.

Το επιστημονικό τμήμα του περιοδικού συμπληρώνουν κείμενα των Τάσου Αναστασίου, Ευάγγελου Ι. Μανωλά και Ελένης Τριανταφύλλου, ενώ στη στήλη Ναξιακά Θέματα και Νάξιοι συγγραφείς γίνεται μια βιβλιογραφική και αρθρογραφική επισκόπηση των σχετικών θεμάτων.

Στο λογοτεχνικό μέρος του περιοδικού γράφουν πεζά κείμενα ή ποιήματα οι Δημήτρης Σιδερής, Μαρία Σ. Σαχά-Γιαννοπούλου, Στέφανος Εμμ. Ψαρράς, Άννα Μπαρδάνη-Ζαβιτσάνου, Δημήτρης Μουστάκας και Δημήτρης Νανούρης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το νέο τεύχος, επικοινωνώντας με τον Εκδότη του περιοδικού Ιωάννη Σ. Βερώνη (κινητό τηλέφωνο: 6944290450), ή τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής ή στέλνοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@veronis.net, όπου μπορούν να δηλώσουν και την εγγραφή τους ως συνδρομητές. Η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ.

(Visited 242 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*