Στη Νάξο το φετινό ραντεβού των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας

Newsroom
23/05/2021 3:37
  •  
  •  
  •  

Έστω και καθυστερημένα λόγω κορωνοϊού, το ραντεβού των Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας δίνεται φέτος στη Νάξο, όπου από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί το 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Το συνέδριο – που έχει θέμα «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» – διοργανώνουν η ΟΚΛΕ και η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για περισσότερα από 60 χρόνια, ο θεσμός των Κινηματογραφικών Λεσχών παραμένει ζωντανός σε ολόκληρη την Ελλάδα και αποτελεί μία ενεργή κοινότητα φίλων της 7ης τέχνης, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά, με σκοπό την προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου και την προαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας.

Τα συνέδρια της ΟΚΛΕ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Επί 33 χρόνια διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με τις οικείες Κινηματογραφικές Λέσχες και τον αντίστοιχο φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παράλληλα διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις όπου συμμετέχουν ή τιμώνται σημαντικές προσωπικότητες του Ελληνικού κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών.

Έτσι, η ΟΚΛΕ καταφέρνει κάθε χρονιά να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα θεματική εκδήλωση γύρω από τον Κινηματογράφο, αλλά και να αναδείξει μια Κινηματογραφική Λέσχη κάθε φορά, συμβάλλοντας στην πολιτιστική αποκέντρωση και την τουριστική τόνωση της πόλης που φιλοξενεί το συνέδριο, δίνοντας παράλληλα στα μέλη της απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα την ευκαιρία να συναντηθούν και να γνωρίσουν την ιστορία, τις παραδόσεις και τις φυσικές ομορφιές του τόπου της διοργανώτριας Λέσχης.

Το 33ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ θα πραγματοποιηθεί στον ανοικτό Κινηματογράφο “Cine Naxos” (11 και 12 Ιουνίου), με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων περιορισμού της πανδημίας.

Οι προσυνεδριακές προβολές θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (πρώην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου, 7-9 Ιουνίου) και στον ανοικτό Κινηματογράφο “Cine Naxos” (10 Ιουνίου). Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του συνεδρίου θα είναι ελεύθερη. Σύντομα, θα ανακοινωθεί σύντομα και το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Περισσότερα για το θέμα του συνεδρίου: «Η θάλασσα στον κινηματογράφο» στον ιστότοπο της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου (http://users.sch.gr/nobody/wordpress/).

Σχετικό link
www.facebook.com/naxos.cinema.clu

(Visited 193 times, 1 visits today)