Η Δονούσα στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (δείτε το τρέιλερ)

Newsroom
11/06/2021 20:10
 
 
 

Ανάμεσα στις τρεις τελικές υποψηφιότητες για το Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Τεκμηρίωσης (Ντοκιμαντέρ) των Βραβείων ΙΡΙΣ που απονέμονται από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συγκαταλέγεται το ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος του Κέδρου».

Το ντοκιμαντέρ γυρισμένο στη Δονούσα από το 1972 ως σήμερα από τους Γιώργο και Γιάννη Κολόζη, είναι – όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – «ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από τη ματιά δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 έως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972 – δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τουρισμός τότε. Μένοντας μόνος στην παραλία του Κέδρου, απέκτησε το όνομα Ο Γιώργος του Κέδρου. Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του, τον Γιάννη, να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποία ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως αναθεώρηση της παρούσας στιγμής».

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 21:00 στο θέατρο Άλσος και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του ιδρύματος Ωνάση στο youtube.

Σημειώνεται ότι τα Βραβεία Ίρις θα πραγματοποιηθούν φέτος για 12η χρονιά, με κεντρικό σύνθημα «Κάθε Ταινία είναι μια Εξέγερση».

Η σελίδα στο Facebook

https://www.facebook.com/yiorgosofkedros/

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*