Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη «Ο μαθητής της Σχολής Αρώνη Σμύρνης Γεώργιος Σεφεριάδης»

Newsroom
21/07/2021 22:42
 
 
 

 

Ένα ακόμη βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο».

Πρόκειται για το βιβλίο «Ο μαθητής της Σχολής Αρώνη Σμύρνης Γεώργιος Σεφεριάδης» το οποίο παρουσιάζει τη μαθητική ζωή του Γιώργου Σεφέρη κοιτά πρώτα βιώματά του στη Σμύρνη και στη Σκάλα Βουρλών. Βιώματα που διαμόρφωσαν καθολικά το χαρακτήρα του και τα χαρακτηριστικά της ποίησης του.

Ο Γιώργος Ανωμερίτης λόγω της Κυκλαδικής καταγωγής το ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τους Κυκλαδίτες Μικρασιάτες στην Σμύρνη και τα Βουρλά και ιδιαίτερα με τους Ναξιώτες στην Ερυθραία, εκ των οποίων προέρχονταν και οι ναξιακές ρίζες της μητέρας του. Στο δεύτερο αυτό βιβλίο του για τον Γιώργο Σεφέρη, Ο συγγραφέας παρουσιάζει πιο αναλυτικά και με στοιχεία την μαθητική ζωή του μικρού Σεφεριάδη στη φημισμένη σχολή Αρώνη της Σμύρνης, καθώς και την παιδική αλληλογραφία με τους γονείς του, όταν περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σκάλα Βουρλών.

Τι σχολή Αρώνη είχε ιδρύσει ο Ναξιώτης Νικόλαος Αρώνης, «μέγας διδάσκαλος του Γένους» όπως από όλους χαρακτηρίζεται.

Στη σχολή Αρώνη είχαν φοιτήσει πόσο ο πατέρας του ποιητή όσο και η μητέρα του. Τα συμπεράσματα των ερευνών του αυτών Ο Γιώργος Ανωμερίτης τα είχε πρωτοπαρουσιάσει συνοπτικά στο ανά διετία «Συμπόσιο Σεφέρη» στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

(Visited 284 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*