Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Αλεξάνδρειας (2021) ταξιδεύει… Νάξο

Newsroom
04/08/2021 17:00
 
 
 

 

Τις επτά βραβευμένες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021 στις 9:00 μ.μ. στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου.

Η συνολική διάρκεια των ταινιών είναι 112 λεπτά και οι ξένες ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ οι προβολές γίνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας (Ημαθίας) ξεκίνησε το 2015 ως μια προσπάθεια φίλων του κινηματογράφου από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξανδρείας να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πολιτιστικό δρώμενο στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η ανταπόκριση του κοινού καθώς και των δημιουργών υπήρξε μεγάλη δίνοντας το έναυσμα για την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού με την στήριξη της Κ.Ε.Δ. Αλεξάνδρειας.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει το καλοκαιρινό ραντεβού των φίλων της 7ης τέχνης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας και να συμβάλει στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Οι φιλόξενοι κάτοικοι της Αλεξάνδρειας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το φεστιβάλ ενώ ο ιδιαίτερος χώρος του αμφιθεάτρου που τις ημέρες του φεστιβάλ μεταμορφώνεται από τους εθελοντές του φεστιβάλ συντελούν στην δημιουργία μιας ξεχωριστής ατμόσφαιρας προσφέροντας στου συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία.

Το βραβείο κοινού από το 2017 καθώς και η συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων παραγωγών αλλά και οι παράλληλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του φεστιβάλ δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να διακριθούν στα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα.

Από το 2018 φορέας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους είναι η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας “ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ”.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*