Οι «Παρόντες» του Γιώργου Αυγερόπουλου από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Newsroom
10/08/2021 3:32
 
 
 

Την ταινία ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Παρόντες» παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας.

Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της νέας κρίσης μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της.

Μια καταγραφή – τη στιγμή που συμβαίνει – ενός πρωτόγνωρου αποκλεισμού και της προσπάθειας της κοινωνίας να ξαναμπεί σε περιβάλλον «κανονικότητας». Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης.

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, μέσα από την ελληνική εμπειρία, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ. «Όσοι είμαστε ζωντανοί αυτή τη στιγμή, πρέπει να είμαστε παρόντες με όλη μας την ύπαρξη για να μπορούμε να βλέπουμε, να παρατηρούμε και να αντιδρούμε, στη μνήμη όσων χάθηκαν. Αυτή η απώλεια δεν πρέπει να είναι μια απλή αναφορά από αριθμούς».

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 21:00 στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου με ελεύθερη είσοδο και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού. Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους.

(Visited 41 times, 1 visits today)