Διαδρομές στη Μάρπησσα 2021: Επιτυχημένη «Επιστροφή» με δυνατές αναμνήσεις και μοναδικά συναισθήματα

Newsroom
13/09/2021 16:35
 
 
 

Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση ολοκληρώθηκε το φετινό φεστιβάλ Διαδρομές στη Μάρπησσα, που πραγματοποιήθηκε στις 27, 28 και 29 Αυγούστου, γεμίζοντας επισκέπτες και διοργανωτές με δυνατές αναμνήσεις και μοναδικά συναισθήματα.

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, το Φεστιβάλ επέστρεψε στον αγαπημένο παραδοσιακό οικισμό, με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, με εκδηλώσεις, παιχνίδια και εργαστήρια, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, όπως ορίζονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρόγραμμα περιλάμβανε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά και εφήβους. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια κινηματογράφου από την Cinemathesis («ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ στα Μικρά Σχολεία»), αλλά και από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου («Αναγνώστες για πάντα»), στο πλαίσιο του οποίου μάλιστα οργανώθηκε κι ένα εργαστήριο και για ενήλικες.

Για τους πρωινούς «διαδρομιστές», το Φεστιβάλ είχε προγραμματίσει την πρωινή δράση «Ιστορίες από τις “Κατοικιές”»: μια αρχιτεκτονική καταγραφή των αγροτικών αφηγήσεων του οικισμού”, μέσα από την οποία το κοινό μπορούσε να απολαύσει έναν ακουστικό περίπατο με καταγραφή της προφορικής ιστορίας των υπαίθριων αγροτικών κτισμάτων της Μάρπησσας. Για όσους προτιμούν τις βραδινές δράσεις αντίστοιχα, το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν προβολές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κυκλαδικό Ροντώ (επιστροφή/ανατροφοδότηση)», σε επιμέλεια της Δέσποινας Ζευκιλή και με τη συμμετοχή της Εύας Γιαννακοπούλου, της Δήμητρας Κονδυλάτου και του Γιώργου Σαμαντά. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη φωτιστική εγκατάσταση «ΦΩΣ ΜΠΙΖΟΥ», που δημιουργήθηκε από την ομάδα δημιουργικού φωτισμού Beforelight σε συνεργασία με κατοίκους της Μάρπησσας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Επιπλέον, η εθελοντική ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την εφημερίδα «Διαδρομές της Μάρπησσας», το περιεχόμενο της οποίας οδηγούσε τον αναγνώστη σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης του παραδοσιακού οικισμού, μέσω του οποίου ανακάλυψε μικρούς και μεγάλους θησαυρούς της Μάρπησσας και της Πάρου.

Όλες οι ημέρες έκλεισαν με συναυλίες που φέτος πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Γήπεδο Μάρπησσας. Την Παρασκευή 27 Αυγούστου η Κατερίνα Παπαδοπούλου με τους Aegean Arc παρέσυραν το κοινό σε μια μουσική διαδρομή που ακολούθησε τα «Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο», το Σάββατο 28 Αυγούστου το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Ventus Ensemble ερμήνευσε ένα πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες από κλασικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου μέχρι διάσημα soundtracks, ενώ την Κυριακή 29 Αυγούστου ο Νίκος Οικονομίδης, η Κυριακή Σπανού, ο Παναγιώτης Βέργος και ο Γιώργος Γαβράς ταξίδεψαν μελωδικά το κοινό μέσα από «Θαλασσινά Περάσματα» των Κυκλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα και να μην ξεπεραστεί το επιτρεπόμενο όριο των ατόμων, η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια και τις δράσεις αλλά και η παρακολούθηση των συναυλιών πραγματοποιήθηκε με μηδενικά δελτία εισόδου, τα οποία είχε προμηθευτεί το κοινό τις προηγούμενες μέρες.

Μεταξύ άλλων, το φεστιβάλ τίμησαν φέτος με την παρουσία τους οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Βρούτσης και κ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωβαίος και ο Έπαρχος Πάρου Αντιπάρου κ. Μπιζάς.

Η ομάδα διοργάνωσης του φεστιβάλ θέλει να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές, τους χορηγούς, το κοινό και τους επισκέπτες, που αγκάλιασαν με ιδιαίτερη ζεστασιά τη φετινή διοργάνωση και περπάτησαν ακόμα μία χρονιά στη Μάρπησσα, τηρώντας με απόλυτη συνέπεια και προθυμία όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Με την ευχή να επιτρέψουν οι συνθήκες του χρόνου να περπατήσουμε ξανά όλοι μαζί όπως παλιά στη Μάρπησσα, η ομάδα διοργάνωσης ανανεώνει το ραντεβού για το 2022 και εύχεται μια όμορφη, δημιουργική σεζόν με υγεία.

Σχετικά links:

Site: www.stimarpissa.gr
facebook: https://www.facebook.com/RoutesinMarpissa
instagram: https://www.instagram.com/stimarpissa/
twitter: https://twitter.com/stimarpissa
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTd5rdLdrEPp9q6Wjmi6IWw

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*