Στη Νάξο η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου με πλήθος εκδηλώσεων

Newsroom
15/09/2021 10:51
 
 
 

Ανοίγει αύριο στη Νάξο η αυλαία της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο νησί (η 1η ήταν το 1996) με τη συμμετοχή 20 θεατρικών ομάδων από Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Πάτμο, Κάλυμνο, Σύρο, Τήνο, Μήλο, Μύκονο, Πάρο και Νάξο.

Εκτός από τις 22 θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν από τις 16 έως τις 26 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο της Σχολής Ουρσουλινών, στο ΚΕΓΕ και στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου, το πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνει και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση των ερασιτεχνικών θιάσων όλου του Αιγαίου.

Έτσι, στο πλαίσιο της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, ως εξής:

*Συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι για τον Νάξιο Θεατρικό Συγγραφέα, με τη συμμετοχή της Κατερίνας Καμπανέλλη, του Πλάτωνα Μαυρομούστακου και της Έλενας Μαρούτσου.

*Μουσικοθεατρική παράσταση «Καλησπέρα Κύριε Ιάκωβε», με τη συμμετοχή μελών της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.

*Παράσταση του θεατρικού έργου του Ι. Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων» και

*Σεμινάριο δημιουργικής γραφής από την Έλενα Μαρούτσου.

Επιπλέον, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή Ουρσουλινών τρία αφιερώματα και πιο συγκεκριμένα:

*Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων από τη συλλογή του Χρήστου Κατσαμπάνη (16-26 Σεπτεμβρίου).

*Ομιλία του Βάλτερ Πούχνερ με θέμα «To 1821 και το Θέατρο» (Κυριακή 19/09/21, στις 19:00).

*Παράσταση «Χαρίδημος ο Σάμιος» του Γεωργίου Κλεάνθη (Κυριακή 19/09/21, στις 20:00).

Η 32η Συνάντηση Θεατρικών Ομίλων Αιγαίου διοργανώνεται από το Υπουργείο Ναυτιλιακής και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Δείτε το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων

(Visited 216 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*