Νίκος Συρμαλένιος: «Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός η 32η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου»

Newsroom
16/09/2021 12:11
 
 
 

«Κορυφαίο θεσμό και συνάμα πολιτιστικό γεγονός για όλο το Αρχιπέλαγος» χαρακτήρισε την Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη της 32ης Συνάντησης στη Νάξο, ο κ. Συρμαλένιος εξέφρασε τη χαρά του για την – δια ζώσης – επανεκκίνηση του θεσμού, ο οποίος, όπως ανέφερε σε χαιρετισμό του, «εκπροσωπεί τις προσπάθειες και το μεράκι εκατοντάδων ανθρώπων, αποκαλύπτει πολλά αυθεντικά ταλέντα και δίνει στις τοπικές κοινωνίες ανάσες δημιουργίας και πολιτισμού, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο».

Αναλυτικά, ο χαιρετισμός του κ. Συρμαλένιου:

Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω την επανεκκίνηση δια ζώσης της Συνάντησης των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου που διεξάγεται για 32η φορά, αυτή τη φορά στο φιλόξενο νησί της Νάξου για άλλη μια φορά μετά το 1996. Και βεβαίως είναι πολύ σημαντικό ότι αφιερώνεται τόσο στο θέατρο του 1821, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, όσο και στον αείμνηστο Νάξιο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Η συνάντηση των ερασιτεχνικών θιάσων από πολλά νησιά του Αιγαίου, αποτελεί πλέον μετά από τόσα χρόνια έναν αδιαμφισβήτητα κορυφαίο θεσμό και συνάμα πολιτιστικό γεγονός για όλο το Αρχιπέλαγος.

Εκπροσωπεί τις προσπάθειες και το μεράκι εκατοντάδων ανθρώπων που με ελάχιστα χρηματοδοτικά εργαλεία και μέσα, αλλά με πολύ μεράκι που αποκαλύπτει και πολλά αυθεντικά ταλέντα, δίνουν στις τοπικές κοινωνίες ανάσες δημιουργίας και πολιτισμού, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, που στα μικρότερα νησιά η ζωή περνά μέσα από περιόδους ξηρασίας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εκδηλώσεις σας και είμαι σίγουρος ότι το δεκαήμερο των θεατρικών παραστάσεων, θα αποτελέσει και για τη Νάξο πηγή αναζωογόνησης και πολιτιστικής ανάτασης.

(Visited 29 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*