«Μαντώ η Ηρωίδα της Μυκόνου»: Θεατρική παράσταση για την πατριώτισσα της Ελληνικής Επανάστασης

Newsroom
24/09/2021 1:14
  •  
  •  
  •  

Την θεατρική παράσταση «Μαντώ η Ηρωίδα της Μυκόνου» παρουσιάζουν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και ο Δήμος Μυκόνου στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Το έργο του Δρ Γεωργίου Κοζυράκη, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα, αναφέρεται στη συμβολή της Μαντώ Μαυρογένη στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και καλύπτει το χρονικό πλαίσιο από το 1822 έως τον θάνατό της. Παράλληλα, την παρακολουθεί σε όλους τους σταθμούς της ζωής της από τη Μύκονο, τη Ρούμελη, το Μοριά έως την Πάρο.

Σκοπός του έργου είναι να φωτιστεί η ιστορική αλήθεια και να αποκατασταθεί η φήμη της ως γνήσιας πατριώτισσας που υπερασπίστηκε, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της, ακλόνητες εθνικές, πνευματικές και ηθικές αξίες όπως η ελευθερία, ο αλτρουισμός και η ανυστερόβουλη προσφορά προς την πατρίδα.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 (στις 21:00) και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου (στις 20:00) στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την COVID 19.

Κρατήσεις / Πληροφορίες: εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 -16:00 στο 22893-60140 και στο culture@mykonos.gr.

Παραγωγή: Δήμος Μυκόνου – Music & Drama Productions/Μαυρίκιος Μαυρικίου

Ερμηνεύουν:
Ελευθερία Τώρα.
Ευτυχία Αργυροπούλου.
Κλεάνθης Βαρσαμούλης.
Αρετή Τσιαμπόκαλου.
Μέλπω Σφακιανάκη.
Στον ρόλο του αφηγητή ο Χοβίκ Καραμπετιάν.
Φιλική συμμετοχή: Νεκτάριος Παλαιολόγος.

*Το τραγούδι της Μαντώς συνέθεσε και ερμηνεύει επί σκηνής σε πρώτη εκτέλεση ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

(Visited 38 times, 1 visits today)