«Ελλάδα Γη και Πέλαγος»: Επετειακή παράσταση του Δήμου Μυκόνου σε συνεργασία με τη Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου

Newsroom
01/10/2021 11:32
 
 
 

Την μουσικοχορευτική παράσταση «Ελλάδα Γη και Πέλαγος: 200 χρόνια παράδοση – μνήμη – ιστορία» παρουσιάζει ο Δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με την Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η παράσταση, που είναι αφιερωμένη στους αγώνες των Ελλήνων ηρώων και στηρίζεται σε κείμενα της εποχής, καθώς και στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 ακριβώς, στο θέατρο Λάκκας με ελεύθερη είσοδο. Περιέχει θεατρικά στοιχεία και ενότητες που ξεκινούν με το μήνυμα της Εθνεγερσίας, περνούν στο κρυφό σχολειό και αναφέρονται στον αγώνα της Μαντώς Μαυρογένη και τους Μυκονιάτες αγωνιστές του 1821.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι τρεις χορευτικοί Σύλλογοι και Ομάδες που δραστηριοποιούνται ενεργά στη Μύκονο (Ανεμόμυλοι, Μαντώ και Μυκονιάτικη Βεγγέρα). Η κάθε μία θα παρουσιάσει χορούς από συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας που δόθηκαν οι μεγάλες μάχες, πλαισιωμένους από κείμενα, ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες της εποχής. Την εκδήλωση θα «ντύσει» μουσικά ζωντανό συγκρότημα παραδοσιακών χορών.

Πρόκειται για την 3η επετειακή παράσταση του Δήμου Μυκόνου που συνδιοργανώνει με φορείς και συλλογικότητες του νησιού. Η πρώτη ήταν η μουσική εκδήλωση (στις 29 Αυγούστου), σε συνδιοργάνωση με την Μουσική Σχολή Δημήτρη Φίννις. Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Μαντώ η Ηρωίδα της Μυκόνου», σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου και υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου που παρουσιάστηκε στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου και το αφιέρωμα κλείνει με την μουσικοχορευτική παράσταση «Ελλάδα Γη και Πέλαγος – Παράδοση, Μνήμη, Ιστορία», μία συνδιοργάνωση με την Λαογραφική Συλλογή Μυκόνου.

Στόχος του Δήμου ήταν όχι απλά η συνδιοργάνωση παραστάσεων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, αλλά οι ίδιοι οι Μυκονιάτες να τιμήσουν, με την συμμετοχή σε αυτές, τους αγωνιστές του 1821 αρχής γενομένης από Μυκονιάτισσα ηρωίδα Μαντώ Μαυρογένη.

*Λόγωτου περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid-19.

(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*