Ευδοκία Κατσάνη: «Η Περιφερειακή Αρχή έχει δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για τη Νάξο»

Newsroom
18/01/2022 16:34
 
 
 

 

Η γνωριμία της με το σύνολο των στελεχών που υπηρετούν στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Σύρο και στα αντίστοιχα Τμήματα στα Επαρχεία, καθώς και η ενημέρωσή της τόσο από τα στελέχη αυτά, όσο κι από τον προκάτοχό της είναι οι πρώτες ενέργειες στις οποίες θα προβεί η νέα Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών από τη Νάξο Ευδοκία Κατσάνη.

Η κα Κατσάνη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο naxostimes.gr, αναφέρθηκε στο ακανθώδες ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κι εκτενή αναφορά στα έργα που υλοποιούνται στο νησί της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Περιφερειακή Αρχή έχει δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για τη Νάξο».

Τέλος, τονίζει ότι αγαπά την ενασχόλησή της με τα κοινά, η οποία της έδωσε μια πολύτιμη πολιτική ωριμότητα και εμπειρία, προσόντα που σαφώς θα «μετρήσουν» σε οποιαδήποτε απόφαση πάρει για το πολιτικό της μέλλον.

ΕΡ: Κυρία Κατσάνη, ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες ως Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών και ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει;

Ε.Κ.: Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση σε συνέντευξη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι πρώτες μου ενέργειες αφορούν στην ενημέρωσή μου και την γνωριμία μου με όλα τα στελέχη που υπηρετούν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, τόσο στην έδρα της Περιφέρειας στη Σύρο, όσο και στα Επαρχεία.

ΕΡ: Η περιφερειακή αρχή προτάσσει τη συνεργασία ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο αυτό, έχετε ενημερωθεί από τον προκάτοχό σας κ. Δαδάο για το «χαρτοφυλάκιό» σας; Επίσης, θα έχετε επαφές με ΟΤΑ και τοπικούς συλλογικούς φορείς, ούτως ώστε να υπάρξει «κοινή γραμμή πλεύσης» σε θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με τις αρμοδιότητες που σας ανατέθηκαν;

Ε.Κ.: Στις άμεσες προτεραιότητές μου είναι η συνάντηση με τον προκάτοχό μου κ. Δαδάο, ο οποίος, μετά από τη διετή θητεία του, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία επί του αντικειμένου και με τον οποίο είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία.

ΕΡ: Πώς θα χαρακτηρίζατε την κατάσταση που επικρατεί στη Νάξο, αλλά και στις Κυκλάδες γενικότερα, όσον αφορά στους τομείς των Μεταφορών και Επικοινωνιών;

Ε.Κ.: Τα τμήματα Μεταφορών και Επικοινωνιών αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι Διευθύνσεις της Περιφέρειας και το οποίο δεν είναι άλλο από την υποστελέχωση.

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει αρκετά στελέχη χωρίς να αναπληρωθούν. Όμως, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλουν τα εναπομείναντα στελέχη και παρά το γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο όγκος των εργασιών, πιστεύω ότι οι πολίτες που συναλλάσσονται με τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Βεβαίως, αυτό δεν μας εφησυχάζει και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τη στελέχωση της υπηρεσίας μας.

εθελοντική αιμοδοσία

ΕΡ: Έχετε προγραμματίσει κάποια περιοδεία στα νησιά προκειμένου να διαπιστώσετε από κοντά και να καταγράψετε προβλήματα που, ενδεχομένως, αντιμετωπίζουν στους προαναφερόμενους τομείς;

Ε.Κ.: Ξεκινώντας από τη Σύρο θα επισκεφθώ όλα τα Επαρχεία και αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

ΕΡ: Στα της Νάξου τώρα. Σε ποιο σημείο βρίσκονται, όσον αφορά στην εξέλιξη τους, έργα που υλοποιούνται στο νησί; Έχει προγραμματίσει κάποιο καινούριο έργο για τη Νάξο η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου;

Ε.Κ.: Η Περιφερειακή Αρχή έχει δείξει ιδιαίτερη μέριμνα για τη Νάξο.

Έχει χρηματοδοτήσει, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της, την επισκευή των σχολικών μονάδων του νησιού, την ανακατασκευή των αθλητικών χώρων σε Απείρανθο, Μονή, Χαλκί, Αγερσανί και Κουφονήσι.

Με πρόσφατο διαγωνισμό η Περιφέρεια θα τοποθετήσει ηλεκτροφωτισμό στα γήπεδα στο Φιλώτι και στο Κουφονήσι.

Έχουμε σχεδιάσει και έχουμε ήδη δημοπρατήσει το μεγαλύτερο έργο καθαρισμού ρεμάτων, ύψους 900.000€.
Στον τομέα του οδικού δικτύου έχουν γίνει και έχουμε προγραμματίσει σημαντικά έργα.

Πέραν αυτών που έχουν εκτελεστεί μέχρι σήμερα, υπάρχει έργο που αφορά στην αντικατάσταση του συνόλου των πινακίδων ρύθμισης της κυκλοφορίας και των πληροφοριακών πινακίδων, καθώς και έργο διαγράμμισης του συνόλου του οδικού δικτύου.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση και έχουμε ανάδοχο στο μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο νησί και αφορά κυρίως ασφαλτοστρώσεις ύψους 3.500.000€.

ΕΡ: Ποιος είναι ο δικός σας «απολογισμός» από την, μέχρι τώρα, πορεία σας στα κοινά και ποιες είναι οι σκέψεις σας για το πολιτικό σας μέλλον;

Ε.Κ.: Ξεκίνησα με πολύ ενθουσιασμό και είχα την τιμή να εκλεγώ Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δυστυχώς, η πανδημία μας στέρησε τη δυνατότητα των συνεδριάσεων δια ζώσης στερώντας και σε εμένα τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με όλους τους συναδέλφους.

Παρακολουθώντας όμως όλα τα τεκταινόμενα της Περιφερειακής Αρχής, αισθάνομαι πιο ώριμη και έμπειρη.

Για το πολιτικό μου μέλλον δεν κάνω ιδιαίτερες σκέψεις, μπορώ όμως να σας πω ότι αυτό που κάνω μου αρέσει και το αγαπώ και αυτά αναμφισβήτητα θα επηρεάσουν την όποια απόφασή μου στον χρόνο που θα πρέπει να ληφθεί.

(Visited 528 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*