Όλγα Πολίτη: Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ έχει όχι μόνο δυναμική, αλλά σταθερές βάσεις και προοπτική

Newsroom
31/05/2023 20:40
 
 
 

 

Η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ– Κίνημα Αλλαγής στις Κυκλάδες, Όλγα Πολίτη δίνει την πρώτη της μετεκλογική συνέντευξη και σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου τόσο για το κόμμα της όσο και την ίδια. Αναφέρει επίσης τη δική της τακτική στις επερχόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να παλέψει ακόμη πιο δυνατά απ’ ότι ως τώρα, ώστε να συνεισφέρει στο συνολικό αποτέλεσμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τέλος η κ. Πολίτη αναφέρεται στα προβλήματα των νησιών έτσι όπως της τα μετέφεραν οι πολίτες κατά τις περιοδείες της το προηγούμενο διάστημα.

Κα Πολίτη, στην πρώτη σας προσπάθεια να θέσετε υποψηφιότητα για μια θέση στη Βουλή, καταφέρατε να συγκεντρώσετε περισσότερες από 1.700 ψήφους. Τι ήταν εκείνο που θεωρείτε ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτή σας την επιτυχία;

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν που μου έδωσε την ευκαιρία να βρίσκομαι σήμερα σε αυτήν την τόσο ευχάριστη θέση. Παρ’ ότι το αποτέλεσμα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, τα όσα μου χάρισε αυτό το «ταξίδι» θεωρώ ότι είναι μοναδικά και πολύτιμα. Από την πρώτη στιγμή, αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να μπω στη «μάχη» για την ψήφο των κατοίκων των Κυκλάδων, ήμουν αποφασισμένη να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Θεωρώ ότι αυτή μου την στάση, οι ψηφοφόροι την εκτίμησαν. Εκτίμησαν τη θέλησή μου να αλλάξω το «τοπίο» στις Κυκλάδες, εκφράζοντας υλοποιήσιμες λύσεις στα προβλήματα που γνωρίζω ότι βιώνουν οι κάτοικοι στα νησιά μας. Εκτίμησαν την διαπροσωπική μας επαφή, τις κουβέντες μας στα σοκάκια, τα καφενεία, στους δρόμους, τα χωριά, σε κάθε μας συνάντηση τις ημέρες της περιοδείας μου στα νησιά. Το διάστημα που είχα στην διάθεσή μου ήταν ελάχιστο, δεν άφησα όμως, λεπτό να πάει χαμένο, που να μη μιλήσω και να μην βρεθώ με όσο περισσότερους κατοίκους μου δόθηκε η ευκαιρία. Και η συγκλονιστική ανταπόκριση που με τίμησαν με την ψήφο τους, ήταν για εμένα η πιο μεγάλη ανταμοιβή. Να είστε βέβαιοι, ότι σκοπεύω να τιμήσω αυτήν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, παραμένοντας στο πλευρό τους, συνεχίζοντας να παλεύω δίπλα τους, μαζί τους, για όλες και όλους, ώσπου οι διεκδικήσεις μας να γίνουν πράξεις.

Εκτός από την προσωπική σας επιτυχία, ωστόσο, το ποσοστό που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σηματοδότησε μία νέα «εποχή» για το κόμμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από όλα τα στελέχη, εκλεγμένα και μη, να συνεχίσουν τον αγώνα ως την κάλπη της 25ης Ιουνίου. Εσείς, πώς σκοπεύετε να κινηθείτε και ακόμα πείτε μας εάν εκτιμάτε πως το ποσοστό αυτό μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Είναι προφανές, ότι ο αγώνας όλων των στελεχών του κόμματος, ιδιαίτερα του Προέδρου μας και φυσικά το πρόγραμμά μας, απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει όχι μόνο δυναμική, αλλά και σταθερές βάσεις και προοπτική. Είναι στοιχεία τα οποία εκτιμάμε ότι μπορούν να φέρουν ένα ακόμη υψηλότερο ποσοστό, ικανό ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό που χρειάζεται, είναι δουλέψουμε με σύνεση, επιμονή και σθένος, ώστε να κατακτήσουμε αυτόν τον στόχο. Όπως για όλους μας, έτσι και για μένα, τίποτα δεν έχει κριθεί και τίποτα δεν έχει «κλειδώσει». Ήδη βρισκόμαστε στην νέα προεκλογική περίοδο και σκοπεύω να παλέψω ακόμη πιο δυνατά απ’ ότι ως τώρα, ώστε να συνεισφέρω κι εγώ στο συνολικό αποτέλεσμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα επισκεφθώ τα νησιά των Κυκλάδων μας, αλλά θα συνδράμω και όπου αλλού κρίνει ο Πρόεδρος του κόμματος ότι μπορώ να είμαι χρήσιμη. Σκοπεύω να είμαι παρούσα τώρα, αλλά και στο μέλλον, προκειμένου στις 25 Ιουνίου, να επιτευχθεί το επιθυμητό.

Ποια ήταν εκείνα τα ζητήματα που θεωρείτε ότι απασχολούν περισσότερο τους κατοίκους των Κυκλάδων, τα ζητήματα -που σας τόνισαν οι ίδιοι κατά τις περιοδείες σας στα νησιά- και αναζητούν άμεση λύση;

Δυστυχώς, το ύψιστο αγαθό, η Υγεία, στις Κυκλάδες μας θεωρείτο από την μέχρι πρότινος ηγεσία αυτού του κράτους, «πολυτέλεια». Αδιανόητες ελλείψεις, αναρίθμητα προβλήματα που θέτουν ανά πάσα στιγμή και ώρα σε κίνδυνο τους νησιώτες, αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται τις Κυκλάδες. Επιπλέον, το κόστος ζωής και παραγωγής στα νησιά παραμένει ιδιαίτερα υψηλό, κυρίως εξαιτίας των καυσίμων, των μεταφορών και των πρώτων υλών. Συμπαρασύροντας όλα τα κόστη για παραγωγή και προσφορά υπηρεσίας, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η οικονομία ποντάρει στην καλή επίδοση των νησιωτικών προορισμών. Η ανάγκη της μείωσης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης είναι επιτακτική, γεγονός που έχει τονίσει επανειλημμένα και ο πρόεδρός μας κ. Ανδρουλάκης. Η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών είναι άλλο ένα «αγκάθι» που επηρεάζει δυσμενώς την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών. Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει συμπεριλάβει τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα στο πρόγραμμά του, με αναλυτικές αναφορές, με συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες λύσεις.

Εκτιμάτε ότι με τον αγώνα σας, καταφέρατε να φέρεται πιο κοντά στην πολιτική τους νέους, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν την τάση, ολοένα και περισσότερο να απομακρύνονται;

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά οι νέοι είναι το μέλλον αυτού του τόπου και είναι εκείνοι στους οποίους όλοι πρέπει να βασιζόμαστε. Όντας, ηλικιακά, κοντά σε αυτές τις γενιές, κατανοώ απόλυτα τους λόγους για τους οποίους έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην πολιτική, γιατί ούτε η Ν.Δ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκαν δίπλα τους, κανείς δεν κατάφερε να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να τους δώσει τις λύσεις που επιζητούν. Όλο το προηγούμενο διάστημα, συνάντησα αρκετούς νέους, κάποιοι απ’ τους οποίους με εντυπωσίασαν, ομολογώ, καθώς έχουν επιλέξει απόλυτα συνειδητά να παραμείνουν στον τόπο τους, παρά τις δυσκολίες, για να τον στηρίξουν με τις πρωτοποριακές τους ιδέες και να τον αναπτύξουν. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ για να αναστρέψουμε το κλίμα της αρνητικότητας αυτών των ηλικιών προς τους πολιτικούς με τις πολιτικές που εμείς πρεσβεύουμε. Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε γόνιμες επιλογές. Είμαστε εδώ, για να ακούσουν την αλήθεια, βάζοντας στο περιθώριο ψευτοδιλήμματα και πελατειακές λογικές. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, έχει «κτίσει» την ατζέντα του πάνω στα «θέλω» της νεολαίας. Είναι ένα κόμμα που επενδύει σε καθημερινές λύσεις που βελτιώνουν τη ζωή των νέων και τους δίνει τη δυνατότητα να επενδύσουν σε ένα μέλλον με γερά θεμέλια, όπως ακριβώς τους αξίζει.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*