Άδικη η περικοπή της σύνταξης, κατά τους μήνες μη λειτουργίας των καταλυμάτων

ξενοδοχείο Νάξος
Newsroom
20/02/2022 22:51
 
 
 

 

Επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού απέστειλε η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” για την “άδικη περικοπή της σύνταξης κατά τους μήνες λειτουργίας των καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Ο Τουρισμός αυξάνει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, αντισταθμίζοντας την ακρίβεια λόγω ενεργειακής κρίσης, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του OPEN και στη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη στις 19-02-2022.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, “Δουλεύουμε για τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η φύση του Υπουργείου Τουρισμού. Είναι αναπτυξιακό, οικονομικό, επενδυτικό Υπουργείο. Έρχονται και μεγάλες επενδύσεις και έργα υποδομής που δίνουν μεγάλη δυναμική στον ελληνικό τουρισμό.

Η μέση ελληνική οικογένεια, η μικρή και μεσαία επιχείρηση στην Ελλάδα περιμένουν να ενισχυθούν και να τονωθούν από την επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος και τη δυνατότητα να δουν όλοι να αυξάνεται το εισόδημα στις τσέπες τους. Είναι αντιστάθμισμα και στην ακρίβεια που δεν είναι φαινόμενο ελληνικό, ούτε ευρωπαϊκό μόνο, είναι παγκόσμιο.

Σε μια δύσκολη στιγμή μιας παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, πιστεύω ότι το 2022 ο Τουρισμός είναι αυτός ο οποίος θα γυρίσει μέρισμα και θα στηρίξει την ελληνική οικογένεια”.

Πολύ καλές οι προοπτικές για τα έσοδα του 2022

Τα χρήματα αυτά πάνε στη μέση ελληνική οικογένεια, που έχει τη μικρή και μεσαία επιχείρηση, από τα δωμάτια ως το μικρό κατάλυμα και το μικρό ξενοδοχείο στα νησιά μας ή στους ορεινούς προορισμούς, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μια εμπορική επιχείρηση στις τουριστικές περιοχές, αυτοί που μεταφέρουν τον κόσμο. Είναι μία τεράστια βιομηχανία. Είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, γιατί εισφέρει το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Είναι η λαϊκή μας οικονομία και αφορά όλους”.»

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από το money-tourism

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε –αν δεν το γνωρίζετε- ότι πολλές μέσες (αλλά και φτωχές) ελληνικές οικογένειες που επί χρόνια διατηρούν ενοικιαζόμενα δωμάτια για ενίσχυση του συνήθως πενιχρού εισοδήματος τους που έχουν από σύνταξη, ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα κλείσουν σε λίγες μέρες για πάντα τα λίγα αυτά δωμάτια, αφού κινδυνεύουν να χάσουν το 30% της σύνταξης τους, σύμφωνα με το Ν.4670/20, αρ.27 και το Ν.4690/20, αρ.78.

Σύμφωνα με το νόμο, από 1/3/2022, κάποιος συνταξιούχος που έχει 2 δωμάτια και τα νοικιάζει Ιούλιο και Αύγουστο με 40-50€ τη μέρα, θα χάσει το 30% της μηνιαίας σύνταξής του και τους 12 μήνες του έτους, αν συνεχίσει να έχει την εποχιακή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων!

Σας ακούγεται λογικό και δίκαιο αυτό; Οι συνταξιούχοι που είχαν την εποχιακή αυτή δραστηριότητα και οικονομική βοήθεια τα προηγούμενα χρόνια και από φέτος τη χάνουν … το βρίσκουν άδικο.

Παρακαλούμε δώστε αναβολή της εφαρμογής του νόμου, μέχρι τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες να βρουν μια διαδικασία που να διασφαλίζει ότι η μείωση στη σύνταξη του ιδιοκτήτη ενοικιαζομένων δωματίων, θα γίνεται μόνο κατά τους μήνες που λειτουργούν τα δωμάτια αυτά (και τότε έχουν κάποια έσοδα) και να μην του περικόπτεται η σύνταξη και τους άλλους 10 μήνες!

Είμαστε στη διάθεση των αρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών για διαβούλευση τρόπων επίλυσης του προβλήματος.

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”
Αντώνης Καρατάσος

(Visited 165 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*