«Δύο Πανεπιστήμια υιοθετούν την Κίμωλο»: Διημερίδα Βιώσιμου Τουρισμού και Επιστημονικής Υποστήριξης

Newsroom
03/05/2022 13:27
 
 
 

 

Δύο Πανεπιστήμια, δύο Ημέρες, δέκα Είδη Τουρισμού, 50 Μεταπτυχιακοί φοιτητές, ένα νησί. Στις 6 και 7 Μαΐου η Κίμωλος φιλοξενεί τη Διημερίδα Βιώσιμου Τουρισμού και Επιστημονικής Υποστήριξης που πραγματοποιούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα “MBA Tourism Management” του Πανεπιστημίου Πειραιώς και «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για την παρουσίαση των εμπειριών, των εντυπώσεων και των ερευνητικών προτάσεων 30 φοιτητών που «είδαν» το νησί από τη σκοπιά του Τουρισμού, των Κοινωνικών Επιστημών, της Επιχειρηματικότητας και της Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ παράλληλα συμμετείχαν ενεργά στη δημιουργική κινητοποίηση και τις δράσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών Δωματίων της Κιμώλου.

Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι ένας γόνιμος διεπιστημονικός διάλογος μεταξύ φοιτητών, επαγγελματιών και κατοίκων του νησιού, καθώς και όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μια ήδη γόνιμη συνεργασία νησιού και ακαδημαϊκής κοινότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα είδη τουρισμού που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν:

*Οικογενειακός Τουρισμός.

*Simplicity Searchers.

*Χορευτικός Τουρισμός.

*Ethical Travellers.

*Αγροτουρισμός.

*Reward Hunters.

*Γαστρονομικός Τουρισμός.

*Mindful Explorers.

*Θαλάσσιος Τουρισμός.

*Cultural Purists.

Την πρώτη ημέρα (Παρασκευή 6/5 στις 17:00) μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ασχολούνται και ενδιαφέρονται για τον τουρισμό στη χώρα, μιας και θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα είδη τουρισμού που μελετήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα γίνει workshop όπου θα επιχειρηθεί η σύνδεση των ειδών αγοράς με το συγκεκριμένο νησί. Η εκδήλωση στο Facebook θα μεταδοθεί ζωντανά στις 6/5 εδώ.

Οι διοργανωτές μας προσκαλούν να ζήσουμε μαζί τη δημιουργία μιας μοναδικής στην Ελλάδα επιστημονικής τουριστικής μελέτης περίπτωσης (casestudy) την ώρα που συμβαίνει!

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Δωματίων της Κιμώλου, ενώ χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Open Tourism.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*