Νότιο Αιγαίο: Με 20% αύξηση «έκλεισε» ο Ιούλιος σε σχέση με το 2019

Newsroom
04/08/2022 11:31
 
 
 

 

Το υψηλότερο ποσοστό αύξησης που έχει καταγραφεί την τρέχουσα τουριστική περίοδο, σε μηνιαία βάση σε σχέση με το 2019, πέτυχαν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κατά τον μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, μόνο τον συγκεκριμένο μήνα, οι απευθείας διεθνείς αφίξεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, υπερπηδώντας έτσι τον Ιούλιο της χρονιάς-ρεκόρ κατά 20% σε περιφερειακό επίπεδο. Ειδικότερα, τα ποσοστά αύξησης ανά διεθνή αερολιμένα διαμορφώνονται ως εξής: 13% για τη Ρόδο, 8% για την Κω, 31% για την Μύκονο και 65% για την Σαντορίνη.

Υπήρχαν, μάλιστα, μέρες μέσα στον Ιούλιο που δεν είχαν προηγούμενο για τα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που υποδέχθηκαν ρεκόρ επισκεπτών. Ενδεικτικά, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υποδέχεται 40.000 περίπου διεθνείς επιβάτες τα σαββατοκύριακα (που είναι ημέρες αιχμής) χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το αεροδρόμιο της Κω είχε μέρα που εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα μικρότερα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης πάνω από 6.000 και 7.000, αντίστοιχα.

Πάντως, από την αρχή της τουριστικής περιόδου οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται αδιάλειπτα υψηλότερα από τις επιδόσεις της τελευταίας κανονικής χρονιάς κατά ένα μέσο όρο που φτάνει, από τις 27 Μαρτίου μέχρι το τέλος Ιουλίου, το 13%.

Πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν επισκεφθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, όσοι περίπου αφίχθησαν στα αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου κατά τη διάρκεια όλης της περσινής τουριστικής περιόδου.

Μήνας των Ιταλών στο Νότιο Αιγαίο ο Ιούλιος
Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Ρόδο, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι Ιταλοί στο νησί των Ιπποτών τον Ιούλιο, καθώς αναδείχθηκαν τέταρτη αγορά μετά τους Πολωνούς.

Αντιστοίχως και στην Κω, η Γερμανία παραμένει σταθερά η δημοφιλέστερη αγορά, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, με τους Ιταλούς να κάνουν την είσοδό τους στις πέντε κορυφαίες αγορές για το νησί του Ιπποκράτη.

Για το «Νησί των Ανέμων», μεγαλύτερο ακόμα μερίδιο σημείωσαν οι Ιταλοί παραμένοντας η πρώτη αγορά για το νησί, με τους Γάλλους να σημειώνουν επίσης αύξηση ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Τέλος, στην πρώτη θέση και για τη Σαντορίνη βρέθηκε η ιταλική αγορά, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος, τη βρετανική.

Στους πίνακες που ακολουθούν, οι κορυφαίες πέντε αγορές ανά προορισμό για τον Ιούλιο του 2022:

(Visited 121 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*