Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί «ψηφίζουν» Νάξο για βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2023!

Newsroom
12/01/2023 17:05
 
 
 

 

Ανάμεσα στους διεθνείς προορισμούς που προτείνει στον διαδικτυακό τόπο της η εφημερίδα NZ Herald για βιώσιμες ταξιδιωτικές εμπειρίες το 2023 περιλαμβάνεται η Νάξος.

Το δημοφιλές μέσο, με εκατομμύρια αναγνώστες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, τοποθέτησε στην κορυφή της επίσημης λίστας του το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, τονίζοντας ότι «διαθέτει πλούσια ιστορία, ανεξάντλητη μυθολογία, φυσιολατρικές δραστηριότητες, αρχαίους ναούς και εντυπωσιακές εκκλησίες».

Σύμφωνα με την NZ Herald, έρευνες δείχνουν πως μετά την πανδημία και υπό την «σκιά» των κλιματικών αλλαγών, το 89% των Αυστραλών προτίθενται να επιλέξουν βιώσιμα ταξίδια για τις μελλοντικές διακοπές τους έναντι άλλων εναλλακτικών.

Ας σημειωθεί ότι στις επόμενες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται η Καναζάβα της Ιαπωνίας, το Κιργιστάν, η Μποτσουάνα,  τα μονοπάτια αρχαίων λατομείων στο Περού, το Ουζμπεκιστάν, το Ομάν και το εθνικό πάρκο του Κορβοκάντο στην Κόστα Ρίκα.

«Το σύνολο των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών αφίξεων για το 2022 στη Νάξο εμφάνισε μία εντυπωσιακή αύξηση κατά 8,1% από Μάιο έως και Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το 2019 και πάνω από 30%  σε σχέση με το 2021, ενώ εξαιρετικά καλά κινήθηκε η επισκεψιμότητα πριν και μετά την περίοδο της τουριστικής αιχμής. Αφουγκραζόμαστε τις αλλαγές της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας και προσπαθούμε να συμβάλουμε στην επιμήκυνση της σεζόν και να διευρύνουμε το αφήγημα μας με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δραστηριότητες στη φύση» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς σχετικά με τη νέα διάκριση που εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών προσπαθειών του ΕΟΤ και του Δήμου.

 

 

(Visited 299 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*