Τουρίστες κόβουν γεύματα στα νησιά – Προβληματίζει η ακρίβεια σε ακτοπλοϊκά, διαμονή και εστίαση

taverna
Newsroom
15/08/2023 11:52
 
 
 

 

Η ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και στη διαμονή δεν αφήνει πολλά περιθώρια στους ταξιδιώτες για μεγάλες καταναλώσεις σε ταβέρνες και εστιατόρια με τους τουρίστες στα νησιά να αναγκάζονται να… κόβουν γεύματα.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης βλέπουν τα καταστήματά τους να γεμίζουν αλλά τους τζίρους τους να πέφτουν συγκριτικά με πέρσι.

Κι ενώ τα σχόλια για ακρίβεια και μεγάλες αυξήσεις στους καταλόγους πολλαπλασιάζονται στα social media από ξένους και Έλληνες τουρίστες, οι επιχειρηματίες της εστίασης υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να μειώσουν τις τιμές γιατί αγοράζουν πανάκριβα τις πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης «Ασπίδα» Μυτιλήνης, «η επισκεψιμότητα είναι πάνω – περισσότερος κόσμος σε σχέση με πέρσι όμως ο τζίρος και η κατανάλωση είναι 20% κάτω και αυτό οφείλεται στο μικρότερο πορτοφόλι που έχουν οι τουρίστες».

«Η κατανάλωση έχει πέσει πάρα πολύ ο πελάτης τρώει το απαραίτητο πιάτο με ένα αναψυκτικό αλλά δεν παίρνει επιδόρπιο ή καλό μπουκάλι κρασί», δήλωσε στο OPEN ο αντιπρόεδρος εστιατόρων Ρόδου.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι τιμές που πωλούν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους αυξήθηκαν τον Ιούνιο σε επίπεδα ρεκόρ 23 ετών, με το ελαιόλαδο να πωλείται 71,1% πάνω στη χονδρική από πέρσι, τα φρούτα 39% πάνω, τις πατάτες 27,2% τα λαχανικά και τα κηπευτικά 17,3%. Ανησυχητικές είναι οι αυξήσεις 10,6% και στα κτηνοτροφικά φυτά, δηλαδή στις ζωοτροφές.

Εκρηκτικές είναι οι αυξήσεις στο ελαιόλαδο και αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις από το φθινόπωρο και το χειμώνα, καθώς η ξηρασία θα προκαλέσει σημαντικές ελλείψεις στην αγορά με την νέα σοδειά.

Στο περιβάλλον αυτό και εν όψει της ΔΕΘ το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται την επέκταση του market pass έως το τέλος του έτους.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 886 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*