Διεθνής Έκθεση «World Travel Market»: Η Νάξος στην πρώτη γραμμή με ομιλήτρια στην εκδήλωση του ΕΟΤ τη Μαρία Πολυκρέτη

Newsroom
12/11/2023 19:08
 
 
 

 

Ως ομιλήτρια στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο EOT στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης «World Travel Market» του Λονδίνου, στη στρογγυλή τράπεζα «Greek Women Mean Business» που θα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο International Media Center Excel, συμμετείχε ως ομιλήτρια η επιχειρηματίας τουρισμού από τη Νάξο Μαρία Πολυκρέτη.

Στην εκδήλωση, κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μεταφορά των προσωπικών εμπειριών πέντε Ελληνίδων επιχειρηματιών που έχουν επιλέξει να επενδύσουν στον τόπο τους πάνω σε βιώσιμα τουριστικά projects, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο EOT υποστηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Σημαντικό χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι ανάμεσα στις συνολικά πέντε ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν και η κ. Πολυκρέτη η οποία έδωσε «άρωμα Νάξου» με την ομιλία της.

«Μεγάλη ευλογία να γεννηθείς και να ζεις στη Νάξο»

Συγκεκριμένα η Μαρία Πολυκρέτη στην ομιλία της τόνισε ότι αισθάνεται μεγάλη ευλογία που έχει γεννηθεί, μεγαλώσει και ζει στην Νάξο και ταυτόχρονα ότι είναι υπερήφανη αφού το νησί της διαθέτει μια συνεχή και αποδεδειγμένη ιστορία πάνω από 7.000 χρόνια.

«Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο και το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Είναι διάσημη στους Έλληνες για τις πανέμορφες παραλίες, τα γραφικά χωριά αλλά και για την ζωντανή και σπουδαία πολιτιστική και γαστρονομική της παράδοση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαι υπερήφανη για το νησί μου»

«Από τα παιδικά μου χρόνια» σημείωσε, «οι γονείς μου και οι παππούδες μου, μου έμαθαν πώς να αγαπώ την Νάξο, να εκτιμώ και να είμαι υπερήφανη για όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν ξεχωριστή και μοναδική». Στοιχεία, που όπως είπε, θέλησε να τα προβάλλει μέσω των επιχειρήσεων που μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Μαργαρίτη, διαθέτουν στο νησί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στα μαθήματα μαγειρικής που διοργανώνει από το 2012, με στόχο, όπως είπε, την προώθηση και προβολή τόσο της τοπικής γαστρονομίας όσο και της βιωσιμότητας. Παράλληλα αναφέρθηκε στην δράση της στον πολιτιστικό τομέα με την διοργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο νησί.

Τέλος, η Μαρία Πολυκρέτη απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, μίλησε για την σύνδεση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με την γυναικεία ενδυνάμωση και αναφέρθηκε στο προσωπικό παράδειγμα της μητέρας της, η οποία μέσα από τα μαθήματα μαγειρικής όχι μόνο ένιωσε η ίδια δυνατή αλλά αποτέλεσε και παράδειγμα για άλλες γυναίκες που ακολούθησαν τα δικά της βήματα. Επιπλέον ανέφερε ότι «είναι συγκινητικό να βλέπει τα νέα παιδιά της Νάξου, ιδιαίτερα τα νέα κορίτσια, ανάμεσα τους και την κόρη της Ιουλιανή, να εκφράζουν με αυτοπεποίθηση τον εαυτό τους σε καλλιτεχνικό επίπεδο και να διευρύνουν τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντα τους μέσα από τα διαφορά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα που διοργανώνει».

Σαν σημειωθεί ότι στην εκδήλωση του ΕΟΤ στη στρογγυλή τράπεζα «Greek Women Mean Business»

Συμμετείχαν επίσης οι επιχειρηματίες Αλίκη Διαλυνά, Δικαία Μαραβέλια, Έλλη Παπαγεωργίου και Έρη Παυλάκη.
Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.728 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*