Τα νησιά που προτίμησαν οι ταξιδιώτες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – 7 στα 10 στις Κυκλάδες

Newsroom.
26/06/2024 16:50
 
 
 

7 στα 10 νησιά top προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος βρίσκονται στις Κυκλάδες σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper

Πρόκειται για τα νησιά (κατά σειρά προτεραιότητας): Πάρος, Μύκονος, Νάξος, Σαντορίνη, Τήνος, Τζια και Μήλος.

Επίσης, σε ότι αφορά τους Έλληνες που ταξίδεψαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αυτοί προτίμησαν κυρίως κοντικούς στην Αθήνα προορισμούς μεταξύ των οποίων και τα νησιά των Κυκλάδων: Τήνος, Τζια, Κύθνος, Πάρος, Σύρος, Άνδρος, Μύκονος και Σέριφος.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper, οι παρακάτω τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024:

Στοιχεία επιβατικής κίνησης Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών

Αύξηση κατά 50% παρατηρήθηκε συνολικά για την επιβατική κίνηση Ελλήνων και ξένων προς τα νησιά σε σχέση με το 2023.

Τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024 ήταν τα εξής:

1. Πάρος
2. Αίγινα
3. Μύκονος
4. Νάξος
5. Σαντορίνη
6. Τήνος
7. Αγκίστρι
8. Τζια
9. Κέρκυρα
10. Μήλος

Κοιτώντας, όμως, τις προτιμήσεις των Ελλήνων για το τριήμερο, φαίνεται πως Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες κινήθηκαν σε διαφορετικές επιλογές.

Το τοπ 10 των Ελλήνων διαμορφώθηκε ως εξής:

1. Αίγινα
2.Τήνος
3.Τζια
4. Αγκίστρι
5. Κύθνος
6. Πάρος
7. Σύρος
8. Άνδρος
9. Μύκονος
10. Σέριφος

Παρατηρούμε πως οι Έλληνες έδειξαν προτίμηση σε νησιά πιο κοντά στα λιμάνια της Αττικής και περιοχές που μέχρι πρότινος δεν ήταν στις πλέον τουριστικές. Νησιά όπως η Σέριφος δέχθηκαν κατά βάση Έλληνες επισκέπτες ενώ η Σαντορίνη φαίνεται να προτιμήθηκε από Αμερικανούς και Βρετανούς.
Παρόμοια τάση είχε παρατηρηθεί και την περίοδο του Πάσχα.

Όσο για τις προτιμήσεις μετακίνησης των επιβατών μέσω του Ferryhopper App και της ιστοσελίδας, αν και οι περισσότεροι επιβάτες ταξίδεψαν χωρίς όχημα, παρατηρήθηκε σχετική αύξηση στις κρατήσεις που περιελάμβαναν μηχανή ή αυτοκίνητο σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2023.

Δημογραφικά στοιχεία επιβατών

Από πλευράς δημογραφικών, φαίνεται πως το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η πρώτη μεγάλη εξόρμηση για το ηλικιακό γκρουπ 35-54. Αντίθετα, η Gen Z (17-27) δεν παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι σχετικά με τα εισιτήρια που κόπηκαν για το τριήμερο.

Τέλος, οι επιβάτες 18-24 φάνηκε να προτιμούν τα νησιά των Κυκλάδων με τη Νάξο, την Πάρο, την Μύκονο και την Ίο να είναι στην κορυφή των επιλογών. Όσο για το επιβατικό κοινό ηλικίας 25-34, τα εισιτήρια μοιράζονται σε Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό, αλλά και στην Κέρκυρα που ήταν στις τοπ επιλογές τους.

Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε και στους επιβάτες 35-44, ενώ η Ύδρα, η Αίγινα, η Σίφνος, η Τήνος
και η Σύρος είναι από τα νησιά που ξεχωρίζουν στις ηλικίες 65+.

Σχετικά με το Ferryhopper: Το Ferryhopper είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ακτοπλοϊκών στην Ελλάδα με παρουσία σε 26 χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Μετρώντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως και σκορ αξιολογήσεων 4.5/5 με πάνω από 20.000 κριτικές, είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών στον κόσμο.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3.070 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*