«Ελλάδος Γεύση» 2017: Ταξίδι στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον τουρισμό

ellados gefsi 2017 2
admin
22/05/2017 10:11
 
 
 

Γευστικά (και όχι μόνο) μονοπάτια της ελληνικής γης ανακάλυψαν όσοι επισκέφθηκαν την πρωτοποριακή έκθεση «Ελλάδος Γεύση» που πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά.
Από τις 18 μέχρι τις 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο του δήμου Περιστερίου, τα καλαίσθητα περίπτερα, οι δεκάδες μουσικοχορευτικές παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά τα κεράσματα «ταξίδεψαν» το πλήθος των επισκεπτών σε κάθε γωνιά της χώρα μας, καθώς στην έκθεση συμμετείχαν πέντε μεγάλες ελληνικές Περιφέρειες (Αττικής, Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου), η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δεκάδες Δήμοι καθώς και εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και Οργανισμοί.
Στην τελετή των εγκαινίων επιστολή έστειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου (σ.σ. αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα παραστεί ο ίδιος στα εγκαίνια), ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Καφαντάρης, ο εκπρόσωπος της ALFA EXPO κ. Καραμπίκας και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών που συμμετέχουν στην έκθεση, η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα όλων των συναρμόδιων υπουργείων (Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού ), καθώς και της ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.

ellados gefsi 2017 1
Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου κα Νικολάκου και κ. Μαντάς, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Τρίπολης, Οιχαλίας, Άρτας, Καλαβρύτων, Άργους – Ορεστικού, Μεσσήνης, Τριφυλλίας, Πύλου – Νέστορος κ.α. καθώς και δεκάδες περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από ολόκληρη την Ελλάδα.
Όλοι οι επίσημοι καλεσμένοι, στις δηλώσεις τους, τόνισαν την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης αυτού του εκθεσιακού εγχειρήματος και υπογράμμισαν ότι η εξωστρέφεια που επιχειρείται μέσω της έκθεσης «Ελλάδος Γεύση» αποτελεί μονόδρομο τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, όσο και για την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων που κυριαρχούν στην παγκοσμίως γνωστή μεσογειακή διατροφή.
Σημειώνεται τέλος, ότι στην έκθεση συμμετείχε μεγάλος αριθμός ξένων επιχειρηματιών (από Ολλανδία, Αίγυπτο. Ισραήλ, Βέλγιο, Αγγλία, Ελβετία, Σλοβακία κ.α. ) που προχώρησε σε σημαντικές συμφωνίες με τους εκθέτες.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το βίντεο από την τελετή των εγκαινίων

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*