Νάξος, Κέρκυρα και Σύρος στο ραντάρ κινεζικού ομίλου για επένδυση 100 εκατ. ευρώ

 
 
 

hainan 2 

Με ένα διπλό “χτύπημα” προετοιμάζει την δυναμική είσοδό του στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη, ο κινεζικός όμιλος Yindi Investment Group, εκπρόσωποι του οποίου βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας και εξετάζουν επισταμένως τους προορισμούς στους οποίους θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τα μεγαλόπνοα σχέδια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Real News, τρεις κινέζοι, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς στη χώρα τους, δημιούργησαν ένα κοινό επενδυτικό σχήμα και με όχημα αυτό, προτίθενται να τοποθετηθούν επιχειρηματικά στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με στόχο να αναδείξουν ένα νέο ελληνικό τουριστικό προορισμό, ιδανικό για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα.

Στο σχήμα αυτό συμμετέχουν ο επιχειρηματίας Yang Zhong Guo, ο ψυχοθεραπευτής Pen Sheng και η Xi Meijuan, ιδιαίτερα δημοφιλής ηθοποιός στην Κίνα.
“Αναμένεται επενδυτικό ντόμινο την επόμενη τριετία από την Κίνα. Η “χρυσή βίζα” που χρησιμοποιείται σε όσους επενδύουν στα ακίνητα στην Ελλάδα, είναι μόνο η αρχή για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πλάνων των Κινέζων, η οποίοι βολιδοσκοπούν επισταμένως τον τουρισμό και την ενέργεια, δύο τομείς στους οποίους θέλουν να αποκτήσουν ισχυρή παρουσία” επισημαίνουν παράγοντες της τουριστικής ελληνικής αγοράς. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι κινέζοι κινούνται επιθετικά στο κομμάτι των επενδύσεων, με την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά να αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

Αγορά ξενοδοχείου

Στα άμεσα σχέδια των τρίων επιχειρηματιών, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τα ισχυρά μεγέθη που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός αλλά και τους δεσμούς που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι η απόκτηση ενός ξενοδοχείου μέσα στο καλοκαίρι. Στόχος τους είναι αφενός να λειτουργήσουν οι ίδιοι την μονάδα και αφετέρου να δημιουργήσουν εντός των τουριστικών εγκαταστάσεων ένα μίνι κινηματογραφικό studio, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιούνται οι κινεζικές κινηματογραφικές παραγωγές που αναμένεται να γυριστούν στην Ελλάδα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις βρίσκονται σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται να έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο μέρος των υποδομών μέχρι τις αρχές του 2019 όταν θα ξεκινήσουν στη χώρα μας τα γυρίσματα για τη σειρά “Perfect travel of best friends”.

Τουριστικό χωριό

portara 2

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, το κινεζικό σχήμα θέλει να δημιουργήσει ένα τουριστικό χωριό, το οποίο θα συνδυάζει την υψηλών προδιαγραφών φιλοξενία, με υπηρεσίες ευεξίας, αλλά και συμβουλευτικής. Προς αυτή την κατεύθυνση, πηγές αναφέρουν πως οι επενδυτές έχουν καταλήξει σε μία short list που αποτελείται από τρία νησιά, στα οποία θα μπορούσαν να αναπτύξουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Συγκεκριμένα, το επενδυτικό σχήμα προτίμησε τη Νάξο, τη Σύρο και την Κέρκυρα, ξεφεύγοντας από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, δύο προορισμός ιδιαίτερα δημοφιλές για τους κινέζους ταξιδιώτες.

kerkyra

Κέρκυρα: το νησί των Φαιάκων ανέκαθεν μαγνήτιζε το ενδιαφέρον των Κινέζων. Και αυτό διότι στην κινέζικη παράδοση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ιστορία της πριγκίπισσας της Αυστρίας Σίσσυ που λάτρεψε την Ελλάδα και βρήκε καταφύγιο στο αγαπημένο της νησί, την Κέρκυρα, όπου έχτισε και το Αχίλλειο. Ένα ακόμη ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει η Κέρκυρα έναντι των άλλων δύο ελληνικών νησιών είναι η καλή αεροπορική σύνδεση της με αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

naxos topia 1

Νάξος: Η εγγύτητα του νησιού με την Μύκονο, έναν από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς των Κινέζων, αλλά και με τη Μήλο, λειτουργεί ενθαρρυντικά στην πρόθεση του επενδυτικού σχήματος να ανακαλύψει έναν καινούργιο προορισμό στην καρδιά του Αιγαίου και να αναπτύξει τα επόμενα επιχειρηματικά του βήματα. Μάλιστα η μικρή απόσταση (σχεδόν 3 ώρες) της Νάξου από την ηπειρωτική Ελλάδα, φέρνει το κυκλαδίτικο νησί πρώτο στη λίστα με τους τρεις προς διερεύνηση προορισμούς.

syros island

Σύρος: Ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Κινέζων έχει κατακτήσει και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Σε αυτό συνηγόρησε και το ένθερμο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν το τελευταίο χρονικό διάστημα παραγωγοί από το Χόλυγουντ για τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο παραγωγής ταινιών στη Σύρο. Άλλωστε, από τη στιγμή που και οι ίδιοι κινέζοι θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό στούντιο, η Σύρος αποτελεί έναν προορισμό οποίος αποδεικνύεται ιδανικός για τη φιλοξενία project τέτοιου βεληνεκούς.

Ποιοι είναι οι επενδυτές

Το επενδυτικό σχήμα που προτίθεται να επενδύσει στην Ελλάδα απαρτίζουν ο επιχειρηματίας Yang Zhong Guo, ο Pen Sheng ένας από τους ιδρυτές του ιδρύματος Huazhen και η Xi Meijuan, πολύ δημοφιλής ηθοποιός στη χώρα του “κόκκινου δράκου”.

Ο Yang Zhong Guo αν και κρατά χαμηλό προφίλ, είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Κίνα χάρη στα φιλόδοξα project τα οποία έχει φέρει εις πέρας. Ασκεί χρέη γενικού διευθυντή στην εταιρεία η οποία θα αναλάβει να αναπτύξει το τουριστικό χωριό τη Yindi Investment Group.
O Pen Sheng, ένας εκ των δύο επενδυτών που θα είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της κατασκευής του τουριστικού χωριού, είναι από τους πιο διακεκριμένους θεραπευτές – ψυχολόγους στην Κίνα. Ήταν μία από τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν στη χώρα του για τη δημιουργικότητά τους σε επιχειρηματικό επίπεδο το 2016 και ένας εκ των ιδρυτών του Huazhen. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει συμβουλευτική, με εξειδίκευση σε θέματα γάμου. Το 2015 η εταιρεία διακρίθηκε ανάμεσα στις 50 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της Κίνας, ενώ η φήμη της έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα στενά όρια της ασιατικής Ηπείρου, αφού το Δεκέμβριο του 2015 διαφημιστικό σποτ για το Huazhen προβλήθηκε στην Τimes Square στην Νέα Υόρκη.

Η ντίβα

xi meijuan

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοφιλής ηθοποιός Xi Meijuan κινείται σε έναν χώρο που απέχει από τον καθαρά καλλιτεχνικό, αφού συχνά εμπλέκεται σε επενδύσεις που έχουν πολιτιστικό χαρακτήρα. H Xi Meijuan είναι αντιπρόεδρος της κινεζικής Ομοσπονδίας Λογοτεχνίας και Τεχνών, καθώς και της Ένωσης Κινηματογράφου της Κίνας. Αποφοίτησε από την ακαδημία θεάτρου της Σανγκάης και έχει τιμηθεί πολλές φορές για την προσφορά και στον κινηματογράφο. Είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός, η οποία έχει όλα τα εφόδια για να αναλάβει τη λειτουργία του μίνι κινηματογραφικού στούντιο που προτίθενται να αναπτύξουν στη χώρα μας οι κινέζοι.

Επένδυση 100 εκατομμύρια ευρώ

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού ανοίγματος που ετοιμάζει το κινεζικό επενδυτικό σχήμα, προβλέπεται και η δημιουργία ενός τουριστικού χωριού προσανατολισμένο στην παροχή υπηρεσιών ευεξίας και συμβουλευτικής θεραπείας.

Πρόκειται για μια επένδυση, η υλοποίηση της οποίας θα ολοκληρωθεί σε βάθος δεκαετίας, με τα κεφάλαια που θα δαπανηθούν να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει ότι οι κινέζοι θέλουν να τοποθετηθούν στον ελληνικό τουρισμό σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι ευκαιριακά. Και στην κατεύθυνση ανάπτυξης του τουριστικού χωριού, η Νάξος, η Σύρος και η Κέρκυρα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των τριών Κινέζων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στη χώρα μας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου να καταλήξουν στην επιλογή των προορισμών.

hainan

Την κατασκευή του τουριστικού χωριού θα αναλάβει η Yindi Investment Group, μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Real Estate και στον κατασκευαστικό κλάδο, με έδρα το Πεκίνο. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Κίνας, η οποία μεταξύ άλλων, έχει αναπτύξει ένα τουριστικό χωριό (στα πρότυπα του οποίου σχεδιάζεται και το αντίστοιχο ελληνικό) με έμφαση στο wellness. Το συγκεκριμένο θέρετρο που βρίσκεται στην Χαϊνάν, την οποία χαρακτηρίζουν ως την “Χαβάη της Κίνας” και κάθε χρόνο χιλιάδες Κινέζων επισκέπτονται το νησί προκειμένου να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Στόχος του επενδυτικού πλάνου δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός πολυτελούς συγκροτήματος που θα προσφέρει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, αλλά και η παροχή εναλλακτικών υπηρεσιών, προσανατολισμένων στην ευεξία, τη συμβουλευτική και τη συναισθηματική ανάπτυξη των ταξιδιωτών. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε οι δύο εκ των επενδυτών, ο Pen Sheng και η Xi Meijuan, δεν θα εμπλακούν μόνο στο καθαρά επιχειρηματικό κομμάτι, τοποθετώντας χρήματα, αλλά θα αποκτήσουν και οι δύο ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ιδιόμορφου αυτού τουριστικού χωριού, προσφέροντας και οι ίδιοι τις υπηρεσίες και τις γνώσεις τους.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*