Τουριστική παρουσία της Σύρου σε Αθήνα και Πολωνία

Newsroom
11/12/2019 11:07
 
 
 

Σε δύο διεθνείς εκθέσεις στην Αθήνα και την Πολωνία συμμετείχε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και προώθησης του νησιού.

Η πρώτη έκθεσή ήταν η 6η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (Athens International Tourism Expo 2019), η οποία αποτελεί σημείο συνάντησης ελληνικών τουριστικών φορέων και επιχειρήσεων με εκπροσώπους του Διεθνούς Τουρισμού. Διεξήχθη από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Μetropolitan Expo και την Σύρο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη, το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού κα Νάνσυ Οικονόμου, ενώ παρέστη και εκπρόσωπο της Ένωσης των Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου.


Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την έκθεση προκειμένου να ενημερωθεί για τουριστικούς προορισμούς και να γνωρίσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Σύρου τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, με την οποία η κα Λεονταρίτη είχε μια σύντομη συζήτηση για περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές με ειδικούς του τουρισμού, εστιάζοντας περισσότερο στο κομμάτι του θεματικού τουρισμού. Ιδιαιτέρως θετικά σχόλια απέσπασε το γεγονός ότι η Σύρος υπήρξε ο μοναδικός τουριστικός προορισμός της έκθεσης με προγραμματισμένες εκδηλώσεις και έντυπο υλικό τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων 2019, όσο και για τα Φεστιβάλ του πολιτιστικού προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2020».

Συριανή εκπροσώπηση και στην Πολωνία

Παράλληλα, η Σύρος εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Ιάκωβο Αρβανίτη στην 5η Αποκλειστική Έκθεση για την Ελλάδα GRECKA PANORAMA, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Βαρσοβία της Πολωνίας. Η GRECKA PANORAMA είναι μία έκθεση γιορτής για την Ελλάδα, τον τουρισμό, την γαστρονομία και τον πολιτισμό της, ενώ έχει ως στόχο να παρουσιάσει ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα σε επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών, καταλυμάτων, προορισμών και εναλλακτικών δραστηριοτήτων.


Το περίπτερο της Σύρου προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Διευθύντριας του ΕΟΤ Πολωνίας κας Νικολέτας Νικολοπούλου, η οποία είναι η αρμόδια για την προβολή της Ελλάδας με από κοινού διαφήμιση με tour operators.

Για την πολύτιμη αρωγή και στήριξη της συμμετοχής στις δύο εκθέσεις ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί θερμά κατ’ αλφαβητική σειρά, τα λουκουμοποιεία Κανακάρης και Συκουτρής.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*