Προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων

Newsroom
13/03/2020 11:55
 
 
 

 

Τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ζητά με επιστολή του από τα συναρμόδια υπουργεία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ».

Η Ομοσπονδία σε σχετική επιστολή προς τα Υπουργεία, Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας και Υγείας υποβάλει τις εξής προτάσεις:

1. Άμεση αναστολή λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Τα σπίτια αυτά δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή για τους επισκέπτες / τουρίστες /πελάτες. Επιπλέον οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν έξοδα πάγια, μισθοδοσίας, ασφαλιστικές εισφορές, αποπληρωμές δανείων κλπ. Με την δραματική μείωση των πελατών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι νόμιμες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, πρέπει να προστατευτούν από τη πολιτεία, προτού καταρρεύσουν οικονομικά.

2. Αναστολή καταβολής, για 6 μήνες, των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.

3. Για τη διατήρηση και την επαναπρόσληψη του προσωπικού των τουριστικών καταλυμάτων, να δοθεί επιχορήγηση που να καλύπτει κατά 100% τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι το τέλος της κρίσης.

4. Μείωση στο 50%, της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των τουριστικών καταλυμάτων.

5. Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή, στο 6%.

6. Κατάργηση του φόρου διαμονής.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*