Στα μέσα Μαΐου η οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των τουριστικών υποδομών

Newsroom
05/05/2020 13:40
 
 
 

 

Την Παρασκευή 8 Μαΐου θα είναι έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για την λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία και θα τεθούν σε μελέτη και διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθούν έως την 15η Μαΐου για να δοθεί η δυνατότητα επαρκούς προετοιμασίας για τους προορισμούς.

Την είδηση αυτή έδωσε χθες ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης που οργάνωσε για τα νησιά των Κυκλάδων, στο πλαίσιο συντονισμού των δράσεων για τον κοινό στόχο της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε εξ αρχής την ισχυρή κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών στο διάστημα που οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν και φυσικά πάντα με τη καθοδήγηση των ειδικών της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.


Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν:

Ο Γιάννης Βρούτσης (Υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων), ο Μάνος Κόνσολας (Υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου), η Κατερίνα Μονογυιού (Βουλευτής Κυκλάδων), ο Φίλιππος Φόρτωμας (Βουλευτής Κυκλάδων), ο Γιώργος Χατζημάρκος (Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου), ο Γιώργος Λεονταρίτης (Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων) και οι δήμαρχοι Ελευθέριος Καραΐσκος (Αμοργού), Ιάκωβος Ρούσσος (Ανάφης), Δημήτρης Λοτσάρης (Άνδρου), Αναστάσιος Φαρούπος (Αντιπάρου), Αντώνης Σιγάλας (Σαντορίνης), Γκίκας Γκίκας (Ιητών), Ειρήνη Βελισσαροπούλου (Κέας), Κωνσταντίνος Βεντούρης (Κιμώλου), Σταμάτης Γαρδέρης (Κύθνου), Εμμανουήλ Μικέλης (Μήλου), Κωνσταντίνος Κούκας (Μυκόνου), Μάρκος Κωβαίος (Πάρου), Δημήτρης Λιανός (Νάξου & Μικρών Κυκλάδων), Κωνσταντίνος Ρεβίνθης (Σερίφου), Βασίλης Μαράκης (Σικίνου), Μαρία Ναδάλη (Σίφνου), Νικόλαος Λειβαδάρας (Σύρου-Ερμούπολης), Γιάννης Σιώτος (Τήνου), Ευθαλία Παπαδοπούλου (Φολεγάνδρου) και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνης), Δέσποινα Κουσαθανά (Μυκόνου), Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξου), Μάνια Αμπατζή (Πάρου), Δημήτρης Μωραϊτης (Μήλου), Γιώργος Άγας (Φολεγάνδρου) και Ιουλιανός Δεσύπρης (Τήνου).


Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής:

«Το εγχείρημα να έχουμε τουριστική περίοδο μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής κρίσης, είναι ιστορικά μοναδικό και εξ αυτού και εξαιρετικά δύσκολο. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ το Νότιο Αιγαίο, που είναι η καρδιά του Ελληνικού τουρισμού, να μην δίνει αυτή την μάχη. Θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να πετύχουμε. Δεν θα λυπηθούμε έξοδα και θα σεβαστούμε στο ακέραιο τις οδηγίες των ειδικών της Ιατρικής κοινότητας. Είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε τα πρωτόκολλα στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα δουλέψουμε και εμείς από την πλευρά μας για να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για αυτά εντός μερικών μόνο ημερών.
Σε ό,τι αφορά στο marketing, τον Ιούνιο θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στοχευμένα στις αγορές που θα αξιολογηθούν έως τότε ως δυνητικές δεξαμενές σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Marketing Greece, αφού ως ομάδα με κοινό στόχο μόνο μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Επιπλέον, ως Περιφέρεια σας γνωρίζουμε την απόφαση μας να προχωρήσουμε με δική μας δαπάνη στην μίσθωση ξενοδοχείου για την φιλοξενία των τυχόν ασθενούντων, για τους οποίους θα χρειαστεί οργανωμένος χώρος καραντίνας και περιμένουμε τις οδηγίες από τους ειδικούς, προκειμένου να ξεκινήσουμε άμεσα τη σχετική διαδικασία. Δεν υπολογίζουμε οικονομικό ή πολιτικό κόστος στην προσπάθειά μας να ενεργοποιήσουμε ξανά την ατμομηχανή της οικονομίας των νησιών μας και της χώρας μας».

(Visited 259 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*