Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων: Άνιση η μεταχείριση των ενοικιαζόμενων δωματίων σε σχέση με τα ξενοδοχεία και τα Airbnb

Newsroom
02/06/2020 1:06
  •  
  •  
  •  

 

Για «απαράδεκτη και άνιση μεταχείριση» των επιχειρηματιών ενοικιαζόμενων δωματίων, έναντι των ξενοδοχείων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, κάνει λόγο στη διαμαρτυρία της προς τον πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ».

Η Ομοσπονδία, σε επιστολή της προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημαίνει ότι ενώ τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξαν, τα αντίστοιχα ενοικιαζόμενα δωμάτια μένουν κλειστά.

Στην ίδια επιστολή ιδιαίτερος λόγος γίνεται επίσης και για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τα οποία, ενώ τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι κλειστά επί 3 μήνες, εκείνα «κατά δεκάδες χιλιάδες λειτουργούν κανονικά, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη, λες και έχουν .. κορωνοανοσία».

Αναλυτικά η επιστολή της Ομοσπονδίας που υπογράφεται από τον πρόεδρό της Αντώνη Καρατάσο αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι Υπουργοί
Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη και άνιση αντιμετώπιση των επιχειρηματιών μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, έναντι των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και κυρίως έναντι των ιδιωτών που έχουν τουριστικά καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης ή και αστικής ολιγοήμερης μίσθωσης.

Τα καταλύματα μας έχουν κλείσει υποχρεωτικά για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από 15.3.2020 έως και 15.6.2020. Ενώ τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας άνοιξαν 1/6/20, τα αντίστοιχα ενοικιαζόμενα δωμάτια μένουν κλειστά. Ποια διαφορά έχει ένα αστικό ξενοδοχείο συνεχούς λειτουργίας δυναμικότητας μερικών δωματίων, κατηγορίας 2 αστέρων με ένα κατάλυμα ενοικιαζόμενων δωματίων ίδιας δυναμικότητας συνεχούς λειτουργίας ώστε το πρώτο να επιτρέπεται πλέον να λειτουργεί, ενώ το δεύτερο απαγορεύεται;

Ενώ τα καταλύματα μας είναι κλειστά επί 3 μήνες, δεκάδες χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ανταγωνισμό!!, χωρίς καμία υγειονομική δέσμευση ή πρωτόκολλο ή ασφάλεια για τον πελάτη, λες και έχουν .. κορωνοανοσία!

Αν ο στόχος της κυβέρνησης είναι η εξαφάνιση του κλάδου των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων, τουλάχιστον πείτε το ευθέως, ώστε να μετατρέψουμε τα καταλύματα μας σε αστικές μισθώσεις, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Θα γλυτώσουμε από ΦΠΑ, από πυρασφάλειες, από φόρο διαμονής, από γραφειοκρατίες, από ελέγχους υπηρεσιών, από τέλη παρεπιδημούντων, από ΙΚΑ, από ΟΑΕΕ, από πρωτόκολλα για πισίνες και για κυλικεία-πρωινά, από υγειονομικό πρωτόκολλο, από λεγιονέλες, από… από… από… τελειωμό δεν έχουν οι υποχρεώσεις…

Με εκτίμηση,

ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”
Αντώνης Καρατάσος

(Visited 338 times, 1 visits today)