Conde Nast Traveler: Δύο νησιά των Κυκλάδων στα καλύτερα του κόσμου

Newsroom
08/10/2020 15:15
 
 
 

 

Με περισσότερους από 600.000 αναγνώστες του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler να δίνουν την θετική τους ψήφο στο αγαπημένο τους νησί, πόλη, ξενοδοχείο κ.ά., τα βραβεία Readers’ Choice Awards 2020 διενεργήθηκαν για ακόμη μία φορά, όπως κάθε χρόνο, αναδεικνύοντας τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές για το 2020.

Παρόλο που το 2020, ωστόσο, ήταν μια πολύ διαφορετική χρονιά για όλους, οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία ανέδειξαν τους καλύτερους σε κάθε κατηγορία, σε μια περίοδο που δεν ταξίδευε σχεδόν κανείς.

Η Ελλάδα για ακόμη μία φορά δίνει δυναμικά το παρών με τέσσερα αγαπημένα και δημοφιλή νησιά να συμπεριλαμβάνονται τόσο ανάμεσα στα 35 καλύτερα του κόσμου, όσο και στα τοπ 5 της Ευρώπης.

Πρωτιά της Φολεγάνδρου

Έκπληξη, λοιπόν, προκαλεί η πρωτιά της Φολεγάνδρου στην λίστα με τα τοπ 5 νησιά της Ευρώπης, η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το ίδιο υπέροχη με τη Σαντορίνη, ωστόσο χωρίς την πολυκοσμία της. Μεταξύ άλλων το Conde Nast Traveler αναφέρεται στην Χρυσοσπηλιά, το δυσπρόσιτο σπήλαιο στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και στις απομακρυσμένες παραλίες Αμπέλι και Άγιος Γεώργιος.

Δεύτερη ακολουθεί η Ζάκυνθος, με το αφιέρωμα να κάνει ειδική αναφορά στο Ναυάγιο, την παραλία σημείο αναφοράς του νησιού, και την πανοραμική θέα σε αυτό που απολαμβάνει κανείς από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Στην τρίτη θέση συναντάται η Κρήτη, το πολυαγαπημένο νησί που διακρίνεται τόσο για τον πολιτισμό και τις παραλίες του (ειδική μνεία γίνεται στον ονειρικό Μπάλο), όσο και για τα υπέροχα τοπία και την εξαιρετική γαστρονομία του.

Τέλος, το τέταρτο ελληνικό νησί που συναντάται στη λίστα είναι η κοσμοπολίτικη Μύκονος. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα πρόκειται για μια δημοφιλή στάση για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ το άρθρο συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να μην την επισκέπτονται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

(photo by Y. Drenogiannis)

(Visited 459 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*