Διήμερο webinar Επιμελητηρίου για την επόμενη μέρα στον Τουρισμό – Σημαντική η προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Newsroom
27/11/2020 16:47
 
 
 

Με τη συμμετοχή 700 επιχειρηματιών από όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας των Κυκλάδων, ολοκληρώθηκε το διήμερο webinar που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα «Το νέο τοπίο του Τουριστικού Κλάδου, με τα έως σήμερα δεδομένα, στην εποχή της πανδημίας και πώς αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη της Οικονομίας των Κυκλάδων».

Το σεμινάριο, με εισηγήτρια την Δρ. Γεωργία Ζούνη, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο στόχος του ήταν διπλός:

1ον Να δώσει στις επιχειρήσεις μια ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στον τουριστικό κλάδο εξαιτίας της πανδημίας όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τις έγκυρες έρευνες, μελέτες και αναλύσεις που πραγματοποιούν διεθνείς φορείς και τις εκτιμήσεις των ειδικών.

2ον Να τους παρουσιάσει χρήσιμα και απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό η Δρ. Γεωργία Ζούνη παρουσίασε και ανέλυσε τα μέχρι σήμερα δεδομένα και αναφέρθηκε διεξοδικά στα θέματα που θα απασχολήσουν όλες τις επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα με βασικότερο όλων τη βιωσιμότητα.

Υπογράμμισε, μάλιστα, τα λόγια του κορυφαίου επιχειρηματία Steve Blank,ο οποίος στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε υποστηρίζει πως «το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε και να περιμένουμε».

Αντίθετα, πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τη στρατηγική μας ακολουθώντας τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται, να κάνουμε συνεχείς έρευνες και μελέτες για να σκιαγραφήσουμε το νέο προφίλ των πελατών μας, να αναζητήσουμε νέες αγορές, να βελτιστοποιήσουμε το προϊόν και τις υπηρεσίες μας. Και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες και μια ολοκληρωμένη στρατηγική.

Ο τουρισμός θα επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα, θα χρειαστεί όμως, ίσως για πρώτη φορά, και η δική μας συμμετοχή για να επιτευχθεί αυτό. Οι ανάγκες των επισκεπτών θα είναι διαφορετικές. Και οι επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν, θα είναι αυτές που θα έχουν αναγνωρίσει έγκαιρα τις νέες απαιτήσεις και θα έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους σε αυτές.

Χαιρετίζοντας το σεμινάριο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ανακοίνωσε τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τόνισε ότι το διήμερο αυτό webinar αποτελεί την εισαγωγή για μια σειρά από εξειδικευμένα και στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα ακολουθήσουν με στόχο την έγκυρη ενημέρωση και την αφύπνιση των επιχειρηματιών γύρω από τις νέες συνθήκες που επηρεάζουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Όπως τόνισε μάλιστα «δεν μαντεύουμε, αλλά ερευνούμε, ενημερωνόμαστε, αξιολογούμε, αξιοποιούμε, βελτιωνόμαστε και προσαρμοζόμαστε».

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, αυτό θα είναι διαθέσιμο τις επόμενες ημέρες για παρακολούθηση στο portal e-kyklades.gr και στο κανάλι youtube του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*