40.000 επισκέπτες στα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου το πρώτο 6ήμερο του Ιουνίου – Ποιες εθνικότητες προτιμούν τις Κυκλάδες

Newsroom
09/06/2021 10:30
  •  
  •  
  •  

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των διεθνών αφίξεων για τα τέσσερα διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, αφού οι πρώτες έξι μέρες του Ιουνίου σημειώνουν αύξηση της τάξης του 50% σε σύγκριση με το τελευταίο εξαήμερο του Μαΐου.

Παρά και τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης που λειτουργούν αποτρεπτικά για την κορυφαία «δεξαμενή» τουριστών για τα νησιά του Ν. Αιγαίου, η αυξητική τάση στις διεθνείς αφίξεις για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Κω αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία της Fraport, σύμφωνα με τα οποία, από την 1η έως την 6η Ιουνίου, τα αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου υποδέχθηκαν περισσότερες από 150 διεθνείς πτήσεις που μετέφεραν στα νησιά περισσότερους από 40.000 ξένους επισκέπτες.

Πιο αναλυτικά, οι διεθνείς αφίξεις έχουν ως εξής:

*Μύκονος: 5.559 επισκέπτες.

*Σαντορίνη: 6.508 επισκέπτες.

*Ρόδος: 18.132 επισκέπτες.

*Κως: 9.922 επισκέπτες.

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

Σύμφωνα πάντοτε με τα επίσημα στοιχεία της Fraport, οι Γερμανοί συνεχίζουν και το 2021 την «παράδοση» που τους θέλει κορυφαία αγορά προσέλκυσης τουριστών για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, κατέχοντας την πρώτη θέση μεταξύ των αφιχθέντων επιβατών στη Ρόδο και την Κω, με δεύτερους προς το παρόν για τα δύο αυτά νησιά τους Πολωνούς, οι οποίοι συνεχίζουν την αυξητική τάση που παρουσίασαν την περσινή χρονιά.

Αντίστοιχα, για τα διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ελβετοί καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις, ενώ η Μύκονος δέχεται και ένα μέρος των επισκεπτών (της τάξης του 10%) από το Κατάρ.

Τέλος, αεροπορική «γέφυρα» θα συνδέει, από τις 12 Ιουλίου, το νησί της Ρόδου με την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την αεροπορική εταιρία WizzΑir. Για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία του νησιού, εισάγονται δύο απευθείας πτήσεις ανά εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Παρασκευή), που θα το συνδέουν με το Άμπου Ντάμπι, μέχρι τουλάχιστον και τον μήνα Σεπτέμβριο.

(Visited 223 times, 1 visits today)