Περισσότεροι από 45.000 οι επιβάτες εξωτερικού στα αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου το πρώτο 15μερο του Ιουνίου

Newsroom
18/06/2021 16:30
 
 
 

 

Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας της φετινής τουριστικής περιόδου, με τις διεθνείς αφίξεις σε Ρόδο, Κω, Κάρπαθο, Μύκονο και Σαντορίνη να ξεπερνούν τις 150.000, μέσω 1.300 πτήσεων από το εξωτερικό.

Από το σύνολο των αφιχθέντων, 70.000 περίπου επιβάτες προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, λίγο περισσότεροι από 37.000 στην Κω, 1.000 περίπου στην Κάρπαθο, περισσότεροι από 25.500 στην Σαντορίνη και 20.000 περίπου στην Μύκονο.

Ανοδική είναι η τάση στον ρυθμό αφίξεων, όπως αποτυπώνει η – κατά 40% περίπου – αύξηση που παρατηρείται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου σε σύγκριση με το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Οι πρώτες σε αριθμό αφίξεων χώρες, από τις οποίες η Ρόδος αντλεί τους επισκέπτες της για τον μήνα Ιούνιο είναι: η Γερμανία, η Πολωνία, η Τσεχία, το Ισραήλ και η Σουηδία, ενώ ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία. Παρόμοια είναι η εικόνα και για την Κω ως προς τις πρώτες τρεις χώρες, ενώ την 4η και 5η θέση καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

Τις πρώτες θέσεις για το νησί της Μυκόνου συμπληρώνουν η Ιταλία, η Γερμανία, η Γαλλία και ακολουθεί η Ελβετία, ενώ οι ίδιες χώρες – με διαφορετική όμως σειρά – διαμορφώνουν τη λίστα των χωρών προσέλκυσης επισκεπτών για το νησί της Σαντορίνης και συγκεκριμένα ως εξής: η Γαλλία πρώτη και ακολουθούν Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*