Νέα στοιχεία για τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο

Newsroom
22/09/2021 13:16
 
 
 

 

Το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ταξιδιώτες προκειμένου να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με έναν προορισμό.

Στο πλαίσιο αυτό και όσον αφορά στη Νάξο, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσει κανείς πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά, αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2021, εξάγονται τα εξής χρήσιμα στοιχεία:

*Για τον Αύγουστο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στο νησί της Νάξου, μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού. Η Γερμανία διατηρεί την πρώτη θέση (από πλευράς ζήτησης), με το Ηνωμένο Βασίλειο να περνάει πλέον στη δεύτερη θέση και με τις ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία να συμπληρώνουν την τετράδα με τις top χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με τη διαμονή στη Νάξο.

*Όσον αφορά στις αναζητήσεις, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, τον Αύγουστο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 54% για τη Γαλλία, 39% για τη Γερμανία, 121% για τις ΗΠΑ, 65% για την Ιταλία, 38% για την Ελβετία, ενώ δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για το Ηνωμένο Βασίλειο.

*Τον Αύγουστο του 2021 παρατηρείται μια μείωση κατά 32% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων. Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2021 (σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021) παρατηρήθηκε μείωση των αναζητήσεων κατά 28% για την Ελβετία, 20% για τη Γαλλία, 18% για τη Γερμανία, 20% για την Ιταλία, 25% για τις ΗΠΑ και 6% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

*Ενώ το 2020 η κορυφαία σε αναζητήσεις χώρα για διαμονή στην Νάξο ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο με τις ΗΠΑ και την Γερμανία στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, το 2021, μέχρι στιγμής, η Γερμανία είναι κορυφαία σε αναζητήσεις, με δεύτερες σταθερά τις ΗΠΑ και τρίτο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ακολουθούν Γαλλία και την Ιταλία.

 

Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε, χρησιμοποιώντας 610 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Νάξο. Τα δεδομένα ενημερώνονται μηνιαία.

Αναλυτικότερα στοιχεία για την τουριστική ζήτηση για διαμονή, μέσω διαδικτύου, για τον προορισμό της Νάξου στο analytics.tourix.gr/naxos/.

(Visited 335 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*