Γιάννης Βλασερός – «Υγεία για όλους»: Με επιτυχία στέφθηκε μια ακόμη εξόρμησή μας στα νησιά

Newsroom
24/10/2022 13:08
 
 
 

Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της εθελοντικής εξόρμησης του «Υγεία για όλους» που πραγματοποιήθηκε στις 14 με 16 Οκτωβρίου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους των νησιών μας.

Η συμβολή του εθελοντισμού που αφορά στην παροχή βοήθεια χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, σε αποκλεισμένες ομάδες ή άτομα που έχουν την ανάγκη μας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι ανεκτίμητη, αφού προσφέρει αρωγή σε ανθρώπους που χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Σε ό,τι αφορά στον τομέα της υγείας δράσεις, όπως αυτή που εντάσσεται στο πρόγραμμα της εθελοντικής εξόρμησης του «Υγεία για όλους» (14-16 Οκτωβρίου ) με ιατρούς 6 ειδικοτήτων, στην οποία συμμετείχα και ο ίδιος προσωπικά, είναι πολύ σημαντικές για την υγεία των κατοίκων των νησιών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στο ΕΣΥ.

Στόχος μας, η κάλυψη των αναγκών των κατοίκων στις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό. Η θαλασσοταραχή, ωστόσο, μας ανάγκασε να επισκεφτούμε για μια ημέρα την Σχοινούσα, την Ηρακλειά και το Κουφονήσι. Αντ’ αυτού πήγαμε στο Φιλότι όπου εισέπραξα την εμπιστοσύνη και την ευγνωμοσύνη των συγχωριανών μου, οι οποίοι μαζικά προσήλθαν στο ιατρείο για εξέταση. Τελικά κατάφερα να εξετάσω 31 άτομα στο Φιλότι και 24 στα άλλα νησιά. Το αποτέλεσμα αυτής της εθελοντικής αυτής προσπάθειας ήταν να εξεταστούν 248 συνάνθρωποί μας τις 2 (τελικά) ημέρες της εξόρμησης που αναμφισβήτητα κάλυψε μέρος των αναγκών της περίθαλψης στα νησιά μας. Θέλω να πιστεύω ότι για μια ακόμη φορά καταφέραμε να φανούμε χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία καλύπτοντας τα κενά και τις ανάγκες που δεν δύνανται να καλύψουν οι κρατικές δομές υγείας. Δεν αρκεί, όμως, μονάχα η καλή διάθεση των συμπολιτών μας, όπως των επαγγελματιών της υγείας, που συμμετέχουν σε τέτοιες εθελοντικές δράσεις. Έτσι, θα ήθελα να κλείσω εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πολιτεία θα αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες που της αναλογούν και θα σταθεί περισσότερο στο πλάι των κατοίκων των νησιών μας και των απομακρυσμένων περιοχών.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*