Ελλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης

Newsroom
26/10/2022 11:39
 
 
 

 

Για ελλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Οι ελλείψεις φαρμάκων, δυστυχώς συνεχίζονται και αυξάνονται.

Αυτή τη στιγμή λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, που έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά.

Οι ελλείψεις αφορούν σε αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α. Η Πολιτεία δυστυχώς παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά.

Καλούμε για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. που είναι αρμόδιοι για τον ομαλό εφοδιασμό των ασθενών με φάρμακα, να πάρουν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.