Μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Newsroom
01/12/2022 23:14
 
 
 

 

1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα AIDS

Η πρόοδος της επιστήμης έχει καταστήσει πλέον την HIV ως μια χρόνια λοίμωξη και διαχειρίσιμη κατάσταση. Για τα άτομα που λαμβάνουν την αγωγή τους, ο ιός δεν αποτελεί απειλή, ζουν με αυτόν χωρίς να μεταδίδουν και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη αυτών των ατόμων σε επίπεδο πρόληψης και σε επίπεδο θεραπείας. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, έχουμε νομοθετήσει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση της αντιρετροϊκής θεραπείας, το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε άτομα με HIV λοίμωξη που βρίσκονται σε θεραπευτική αγωγή, τη σύσταση μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Αττικό ώστε να μπορούν να έχουν το δικαίωμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Με έμφαση στην πρόληψη και με στρατηγικές πολιτικές χτίζουμε ένα ισχυρό και ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για τα άτομα που πάσχουν από HIV λοίμωξη. Παράλληλα, αποτελεί διαχρονικό χρέος μας να εξαλείψουμε το στίγμα, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τις διακρίσεις που εμμένουν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα αυτών των συνανθρώπων μας.

(Visited 74 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*