Ο Γ. Βλασερός για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Newsroom
04/02/2023 10:24
 
 
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου ο Γιάννης Βλασερός, Ιατρός – Καρδιολόγος υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τα εξής:

Η 4 η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου και θα πρέπει να την δούμε υπό το πρίσμα μιας ευκαιρίας που θα μας προβληματίσει με γόνιμο τρόπο για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με καρκίνο.

Υποχρέωση μας είναι να μεριμνήσουμε όλοι για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων, ώστε οι πάσχοντες από την συγκεκριμένη νόσο να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια με την αρωγή της πολιτείας. Σε ό,τι αφορά στα νησιά μας, ας μην ξεχνάμε ότι τα αραιά ακτοπλοϊκά δρομολόγια και τα λιγοστά ή ανοργάνωτα νοσοκομεία για χημειοθεραπείες ταλαιπωρούν τους καρκινοπαθείς νησιώτες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί καθώς ο κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα στην υγεία ανεξαρτήτως από τον τόπο διαμονής του.

Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία καθώς και η ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών θα πρέπει να αποτελούν μέρος του σχεδίου της πολιτείας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

(Visited 28 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.