Κ. Μονογυιού: «Πρωτεύον ζήτημα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη η αντιμετώπιση του καρκίνου»

Newsroom
05/02/2023 17:17
 
 
 

 

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου, η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου με στόχο να υπενθυμίζει σε όλους µας ότι η πρόληψη, η πρώιμη διάγνωση και η θεραπεία συνθέτουν το παζλ για την καίρια αντιμετώπιση της νόσου.

Όμως, παρά την επιστημονική πρόοδο, ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί µείζονα αιτία θνησιµότητας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού αναφέρθηκε στην ανάγκη της πρόληψης και επισήμανε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας σε αυτόν τον τομέα:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ µε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρεί πρωτεύον ζήτημα πολιτικής την αντιμετώπιση του καρκίνου και έχει επενδύσει σε ένα ολιστικό σχέδιο πρόληψης και φροντίδας. Μέσα από το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηµατά” για τον καρκίνο του µαστού, έχουν, ήδη, διενεργηθεί 80.000 µμαστογραφίες. Σε 4.700 γυναίκες εντοπίστηκαν ευρήματα σε πρώιμο στάδιο, κάτι που δίνει την ευκαιρία για έγκαιρη θεραπεία. Το σχέδιο κατά του καρκίνου περιλαμβάνει ευρεία προγράμματα προληπτικών εξετάσεων του παχέος εντέρου, του καρκίνου της μήτρας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην μείωση του καπνίσματος δια της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και σχετικών δράσεων που στοχεύουν ιδίως στους νέους µας».

Η κα Μονογυιού αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια που γίνεται για τη στήριξη και την ενίσχυση υποδομών, ο ρόλος των οποίων – σύμφωνα με τη βουλευτή – θα είναι καταλυτικός για την εφαρμογή του σχεδίου της Κυβέρνησης κατά του καρκίνου: «Ο εμβολιασμός HPV έχει διευρυνθεί και για τα αγόρια, ενώ στο θεραπευτικό τομέα επενδύουμε σε καινοτόμες θεραπείες µε ενίσχυση των κλινικών δοκιμών στα φάρμακα. Η εισαγωγή του προσωπικού γιατρού ενισχύει την προσπάθεια παρακολούθησης της υγείας του. Παράλληλα, για πρώτη φορά, παρέχεται ανακουφιστική φροντίδα στη χώρα µας. Το ολιστικό αυτό σχέδιο υποστηρίζει και την κατ’ οίκον νοσηλεία για ογκολογικούς ασθενείς».

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*