Πλήρωμα ασθενοφόρου ιδιωτικής εταιρείας πλένει με λάστιχο ασθενή – ΕΔΕ από τον Δήμο Ωρωπού

Newsroom
05/03/2023 22:51
 
 
 

 

Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας είναι δυστυχώς αληθινή. Το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου, ιδιωτικής εταιρείας στον Ωρωπό, επέλεξε τον τρόπο που βλέπετε για να διαχειριστεί το συμβάν της μεταφοράς μιας ηλικιωμένης γυναίκας, με ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Προκειμένου να μην… λερωθεί πιθανότατα το ασθενοφόρο, οι διασώστες έχουν βάλει τη γυναίκα στο έδαφος και την πλένουν με λάστιχο.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον δήμαρχο Ωρωπού Γεώργιο Γιασημάκη ο οποίος προέβη σε άμεσες ενέργειες, όπως ανέφερε ο ίδιος και σε ανάρτηση του στα Social Media.

Ο δήμαρχος κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο από τον ιδιοκτήτη για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι, όπως μας μετέφερα, επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι… δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, η οποία θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 1.188 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.