25 ιατρικοί σύλλογοι της χώρας για την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες

Newsroom
10/06/2023 10:11
 
 
 

 

Αποκλειστικά και μόνο με φυσική παρουσία πραγματοποιούνται ιατρικές πράξεις, όπως η λήψη ιστορικού, η κλινική εξέταση, ο καθορισμός θεραπείας και η συνταγογράφηση, σύμφωνα με τους 25 ιατρικούς συλλόγους της Ελλάδας, οι οποίοι εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτήν, τονίζουν ότι πως «δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή εφαρμογή που να αντικαθιστά τον ιατρό», δηλώνοντας κατηγορηματικά «πως δεν έχουν αδειοδοτηθεί τέτοιου τύπου εγχειρήματα, που μόνο σκοπό έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η λήψη ιστορικού, η κλινική εξέταση, ο καθορισμός θεραπείας και η συνταγογράφηση, αποτελούν ιατρικές πράξεις που απορρέουν αποκλειστικά από την σχέση ιατρού – ασθενή και πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ιατρική νομοθεσία, ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ), είναι οι ακόλουθοι:
-Ιδιωτικά ιατρεία.
-Ιδιωτικά πολυϊατρεία.
-Ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια.
-Ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Οι παραπάνω δομές υγείας λειτουργούν ΜΟΝΟ με την αδειοδότηση του εκάστοτε Ιατρικού Συλλόγου του νομού, όπως επίσης οι ιατροί / επιστημονικά υπεύθυνοι, που εργάζονται στις παραπάνω δομές, πρέπει να είναι δηλωμένοι στα μητρώα του συλλόγου.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι σας ενημερώνουν πως δεν υπάρχει καμία εταιρεία ή εφαρμογή που να αντικαθιστά τον ιατρό και δηλώνουν πως δεν έχουν αδειοδοτηθεί τέτοιου τύπου εγχειρήματα, που μόνο σκοπό έχουν την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Μαζί με τους πολίτες θα διατηρήσουμε αρραγές το αίσθημα ασφάλειας στη παροχή υπηρεσιών περίθαλψης από τον ιατρό, γιατί αυτός είναι που προασπίζει έμπρακτα την υγεία.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Ευρυτανίας, Καλύμνου, Κέρκυρας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Κω, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πατρών, Πειραιά, Πιερίας, Πύργου, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*