Μήνυμα Γ. Βλασερού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Newsroom
14/06/2023 19:32
 
 
 

 

Η σημερινή ημέρα έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και όχι άδικα καθώς η προσφορά αίματος είναι η υπέρτατη πράξη αλτρουισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα ας τιμήσουμε λοιπόν τους εθελοντές αιμοδότες και ας αναδείξουμε τη σημασία και αξία της αιμοδοσίας. Θα πρέπει, ωστόσο, να τιμούμε τους εθελοντές και να προάγουμε τον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία με κάθε αφορμή και όχι μόνο μια ημέρα το χρόνο.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ενθουσιασμό και την χαρά που ένιωσα -δύο συναισθήματα που η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα μου θυμίζει με νοσταλγία- όταν ιδρύσαμε την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου, η οποία υπήρξε αποτέλεσμα της σημαντικής δράσης του Συλλόγου.

Η ενέργεια αυτή προέκυψε από πρόταση μου προς το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου υπό την προεδρία του αξέχαστου Μιχάλη Κατσάνη, που μου εμπιστεύτηκε την οργάνωση της Τράπεζας που στη συνέχεια μετατράπηκε σε λαμπρό κοινωνικό κεκτημένο του Συλλόγου ως αποτέλεσμα της συστηματικής συλλογικότητας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 124 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*