Γεώργιος Κυριάκου: Νεότερα δεδομένα στην χειρουργική εξέλιξη της ουρολογίας – Προσφορά στους Νάξιους συμπολίτες μας

Newsroom
29/04/2024 11:12
 
 
 

 

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών να παρέχουμε τα μέγιστα στους αδελφούς μας Ναξίους, πραγματοποιώντας την καλύτερη άρτια διάγνωση στον τόπο τους»

Η βιοτεχνολογία τα τελευταία 20 χρόνια γνώρισε άνθιση στη χειρουργική εξέλιξη και η ουρολογία αποτελεί ειδικότητα η οποία επωφελήθηκε τα μέγιστα από αυτή την επανάσταση. Η εισαγωγή του ρομπότ στην ουρολογική χειρουργική έφερε θετικότατα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ογκολογίας του ουροποιητικού συστήματος και στην αντιμετώπιση του καρκίνου, αλλά και στην καλύτερη ποιότητα ζωής και ταχεία ανάρρωση των ασθενών. Λιγότερος ή ανύπαρκτος πόνος, ελάχιστες απώλειες αίματος και μεταγγίσεις, χειρουργική με οπές και όχι τομές, ενώ ιδιαίτερα λεπτά ρομποτικά βοηθήματα, όπως ο μικρός ρομποτικός υπέρηχος εισέρχεται από μια μικρή οπή του δέρματος και μας κατευθύνει αμέσως στην αντμετώπιση όγκων του νεφρού με διατήρηση αυτού.

Ανάλογες ρομποτικές επεμβάσεις αφορούν και καλοήθεις παθήσεις του ουροποιητικού, όπως συγγενείς ανωμαλίες, ευμεγέθης υπερπλασία προστάτη, στενώματα ουρητήρων και κακώσεις ουροποιητικού, πρόπτωση μήτρας κυστεοκήλη και ορθοκήλη στις γυναίκες κ.λπ.

Περαιτέρω, η εισαγωγή νεώτερων και πιο εξελιγμένων πηγών laser έφερε εξαιρετικές εξελίξεις στον τομές της λιθίασης του ουροποιητικού (πέτρες), καθώς και στη χειρουργική του προστάτη (Holep, green light laser κλπ), όπως και μέθοδος σμίκρυνσης του προστάτη με υδρατμούς (Rezum).

Τελευταία εξέλιξη που παρέχεται και αποτελεί μοναδικότητα της χώρας μας σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελεί το ρομποτικό σύστημα FocalOne, το οποίο πραγματοποιεί εστιακή θεραπεία των ήπιων καρκινωμάτων προστάτη χωρίς χειρουργική επέμβαση αλλά μέσω ραδιοκυμάτων.

Προσπαθούμε σε συνεργασία με το Ιατρικό Αθηνών να παρέχουμε τα μέγιστα στους αδελφούς μας Ναξίους, πραγματοποιώντας την καλύτερη άρτια διάγνωση στον τόπο τους.

Γεώργιος Ν. Κυριάκου, MD, PhD, FEBU
Διευθυντής Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας Ιατρικού Αθηνών
Έμμισθο Διδακτικό Μέλος, IRCAD/EITS, Ιατρικής Σχολής Στρασβούργου

Επικοινωνία

Ιατρικό Αθηνών: 210-6862181
Ιατρείο Αμπελόκηποι: 210-6926452
Kιν: 6944 673424
Γραμματεία: 6938 100110
site: www.laparoscopic-urology.gr

Διεύθυνση Ιατρείου: Κηφισίας 89-91, 6ος όροφος, 11523 Αθήνα – Αμπελόκηποι
e-mail: geokyr36@yahoo.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 176 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*