Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων: Στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών

Newsroom.
15/05/2024 14:26
 
 
 

Τη στήριξη και τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών ιατρών εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων (ΙΣΚ), ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για την απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, που με το clawback και rebate δημιουργούν μη βιώσιμες συνθήκες των διαγνωστικών εργαστηρίων τους».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΚ καλεί τους συναδέλφους εργαστηριακούς ιατρούς όπως συμμετέχουν άπαντες στις κινητοποιήσεις, κρατώντας κλειστά τα διαγνωστικά εργαστήρια τους Πέμπτη 16 Μαΐου και μέχρι νέας απόφασης.

«Παρακαλούνται οι συνάδελφοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να ενημερώνουν τους ασφαλισμένους για τις απαράδεκτες συνθήκες με τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τους εργαστηριακούς γιατρούς, ώστε να συσσωρεύονται χρέη στα διαγνωστικά εργαστήρια τους και να τους οδηγούν σε απόγνωση» καταλήγει σχετική ανακοίνωση του ΙΣΚ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων συνυπογράφει το κοινό δελτίο Τύπου των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας, με τίτλο «Η αμετανόητη αλαζονεία του ΕΟΠΥΥ», το πλήρες περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

Είναι γνωστή σε όλους πια η λαίλαπα που περνά και καταστρέφει τον κόπο των ιδιωτών εργαστηριακών συναδέλφων μας. Είναι γνωστές οι μη βιώσιμες συνθήκες (clawback – rebate) στις οποίες αναγκάζονται να εκτελέσουν το ιατρικό τους έργο.

Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για να υπάρξει υπομονή και ανοχή. Είναι, όμως, λίγα για να μετρηθεί το ειδικό βάρος της προσφοράς του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ στην κοινωνία μας. Ένα ειδικό βάρος που
κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει και να υποβαθμίζει.

Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας (ΕΟΠΥΥ), εν μέσω κινητοποιήσεων, αποφάσισε να υπενθυμίσει στους εργαστηριακούς ιατρούς τους όρους λύσης των συμβάσεων τους.

Δείχνοντας περαιτέρω αδιαλλαξία, προτρέπει τους πολίτες να καταδώσουν τον ιδιώτη εργαστηριακό ιατρό που δεν θα τους εξυπηρετήσει. Από την άλλη ο ΕΟΠΥΥ δεν δέχεται την εφαρμογή των Διεθνών Κατευθυντήριων οδηγιών ορθής κλινικής συνταγογράφησης και διαγνωστικών πρωτοκόλλων, αποδεικνύοντας πως δεν επιθυμεί ο ίδιος την καλή και επιστημονική πρακτική για την υγεία των πολιτών, δείχνοντας παράλληλα την αμετανόητη αλαζονεία του.

Στον αγώνα των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ οι Ιατρικοί Σύλλογοι σχηματίζουν ασπίδα προάσπισης των δικαιωμάτων τους. Επιβάλλεται να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εμπαιγμό, με τρόπο ουσιαστικό και υπερκομματικό.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, καλούν τον Υπουργό Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να σταθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας και ζητούν άμεση συνάντηση μαζί τους.

ΙΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ           ΙΣ ΕΥΒΟΙΑΣ              ΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ     ΙΣ ΛΕΣΒΟΥ         ΙΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΙΣ ΑΘΗΝΩΝ           ΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ        ΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ       ΙΣ ΛΗΜΝΟΥ      ΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΑΝΙΑΣ ΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ            ΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ       ΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ     ΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΙΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ      ΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ         ΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ     ΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  ΙΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ        ΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΣ ΚΙΛΚΙΣ             ΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   ΙΣ ΣΑΜΟΥ
ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ          ΙΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ       ΙΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ    ΙΣ ΞΑΝΘΗΣ        ΙΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΙΣ ΑΡΤΑΣ                ΙΣ ΘΗΒΩΝ                ΙΣ ΚΩ                   ΙΣ ΠΑΤΡΑΣ         ΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ         ΙΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ       ΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ     ΙΣ ΠΕΙΡΑΙΑ         ΙΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΙΣ ΔΡΑΜΑΣ            ΙΣ ΕΠ.ΚΑΛΥΜΝΟΥ    ΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ        ΙΣ ΠΕΛΛΑΣ         ΙΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΣ ΕΒΡΟΥ                ΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ              ΙΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ      ΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ         ΙΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΙΣ ΧΙΟΥ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*