Γιάννης Βλασερός: «Γιατί, κ. Απιδόπουλε, το Νοσοκομείο Νάξου συνεχίζει να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας;»

 
 
 

apidopoulos vlaseros

Έτοιμη από το 2014 ήταν η Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Νάξου, σύμφωνα με τον Γιάννη Βλασερό, ο οποίος – με νέα ανακοίνωση του – προχώρησε σε εκτενή αναδρομή του ιστορικού δημιουργίας της εν λόγω Μονάδας και ταυτόχρονα «έριξε το γάντι» στον αναπληρωτή διοικητή της υγειονομικής μονάδας του νησιού Κώστα Απιδόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλασερός τόνισε ότι η λειτουργία της Μονάδας Αιμοδοσίας αποτελούσε κομβικό σημείο τόσο για τη Μονάδα Νεφρού, όσο και για το ίδιο το Νοσοκομείο, υπενθυμίζοντας ότι η καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην έναρξη λειτουργίας της Αιμοδοσίας – παρά το γεγονός ότι οι εγκρίσεις καταλληλότητας υπήρχαν από το 2014 – δεν ήταν δικαιολογημένη, γι’ αυτό και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.
Καταλήγοντας, σημειώνει ότι ο τωρινός αναπληρωτής διοικητής κ. Απιδόπουλος χρησιμοποιεί υπεκφυγές και προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπο του, σε μια προσπάθεια – όπως υποστηρίζει ο κ. Βλασερός – να απαντήσει στο ερώτημα «γιατί το Νοσοκομείο της Νάξου επί της ουσίας εξακολουθεί να λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας, παρά τα τόσα χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας και την διατυμπανιζόμενη στελέχωση του».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Βλασερού έχει ως εξής:
Σε απάντηση όσων αναφέρονται σε Ναξιακή ιστοσελίδα και αφορούν το πρόσωπό μου έχω να επιβεβαιώσω ότι η Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου ήταν έτοιμη από το 2014.

Διαπνεόμενος, ως Ναξιώτης και ως ιατρός, από το όνειρο τόσων γενεών για τη δημιουργία Νοσοκομείου στη Νάξο και με την ιδιότητα του Αναπλ. Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τότε Αναπλ. Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά κ. Πλάτση (επί Διοικήσεως του Νοσοκομείου Νάξου κ. Λάμπου), αγωνισθήκαμε να αντιμετωπίσουμε με πολύπλευρες προσπάθειες τις απαιτήσεις της Μονάδας Αιμοδοσίας που περιελάμβανε τον χώρο, τον εξοπλισμό και την στελέχωση της.

Ας σημειωθεί ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας αποτελούσε κομβικό σημείο για την λειτουργία της Μονάδας Νεφρού και την εν γένει λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά την στελέχωση της Μονάδας την περίοδο εκείνη, διορίσθηκε η νυν υπεύθυνη της Μονάδας Αιμοδοσίας κα Χουζούρη η οποία εστάλη για μετεκπαίδευση στα νοσοκομεία «Γεννηματά», Νικαίας και Σύρου.

Ο φάκελος που δημιουργήθηκε, απεστάλη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας όπου μετά από ενδελεχείς ελέγχους και την φροντίδα του τότε Διοικητή του κ. Λεωνίδα Ανωμερίτη εδόθη η άδεια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Οι προτάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς, όπως αναγράφονται στο τεύχος Β τού αρ. Φύλλου 728 του ΦΕΚ (και επισυνάπτονται κατωτέρω) απεστάλησαν στο Υπουργείο Υγείας, η απόφαση άδειας λειτουργίας του οποίου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 29 Απριλίου 2015.

vlaseros apantisi aimodosia
Αυτό βέβαια δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι εγκρίσεις καταλληλότητας υπήρχαν από το 2014 (όπως αποδεικνύεται από τις επισυναπτόμενες αποφάσεις) και ότι πραγματοποιήθηκε από δικές μας προσπάθειες. Απεναντίας, η καθυστέρηση λειτουργίας της για ένα χρόνο μόνο δικαιολογημένη δεν ήταν και γι’ αυτό είχε εισπράξει την περίοδο εκείνη διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση της.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ο κ. Αναπλ. Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου προσπαθεί με υπεκφυγές και με προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπο μου να απαντήσει στο ερώτημα γιατί παρά τα τόσα χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας και την διατυμπανιζόμενη στελέχωση του Ιδρύματος, το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου εξακολουθεί – σε αντίθεση με το Νοσοκομείο της Σαντορίνης (στο οποίο παρά τα προβλήματα στελέχωσης του εκτελούνται χειρουργεία από τον Οκτώβριο του 2016) – να λειτουργεί ως ένα στην ουσία Κέντρο Υγείας (που συνεχίζει να εκτελεί ατέρμονες διακομιδές ασθενών σε άλλα κέντρα) και σε καμιά περίπτωση ως κανονικό Νοσοκομείο που έχει ανάγκη το νησί.

Γιάννης Βλασερός
Ιατρός
Πολιτευτής Κυκλάδων, Γραμματέας Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*