Η Νάξος συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

 
 
 

kiniti monada psixikis ygeias logo

Στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα ψυχικά νοσήματα αποσκοπεί ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο οποίος έχει καθιερωθεί στις 10 Οκτωβρίου, μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1994.

Δεδομένου ότι η ψυχική υγεία δεν προϋποθέτει μόνο την απουσία κάποιας ψυχικής διαταραχής, αλλά είναι μια κατάσταση γενικότερης συναισθηματικής ευεξίας, όπου το άτομο μπορεί να ζει και να εργάζεται με άνεση μέσα στη κοινότητα και να ικανοποιείται από τα επιτεύγματα του (βάσει και του ορισμού του Π.Ο.Υ.), η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων πρόκειται – και φέτος – να λάβει μέρος στον εορτασμό αυτής της ημέρας.
Έτσι, μέλη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας, με την βοήθεια δικτύου εθελοντών, θα βρίσκονται την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην πλατεία Πρωτοδικείου Νάξου από τις 09:00 έως τις 17:00, προκειμένου να ενημερώσουν την κοινή γνώμη σε σχέση με την Ψυχική Υγεία.
Οι υπηρεσίες της Μονάδας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και αφορούν στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε επίπεδο πρόληψης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας
Έδρα: Οδός Δανακού, Χώρα Νάξου
Τηλ- Fax: 22850-26982
e-mail: kinitimonada@klimaka.org.gr
www.klimaka.org.gr

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*